Ακολουθεί ανταπόκριση από τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και δημοσίευση του Μανιφέστου ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Την 28η Νοέμβρη έγιναν διαδηλώσεις σε πάνω από 25 πόλεις σε ολόκληρο το Ισπανικό Κράτος. «Η αντίδραση απέναντι στην επίθεση που έγινε στο Παρίσι πρέπει να είναι η ίδια με αυτήν απέναντι στους Μαδριλένιους την 11 Μάρτη του 2004», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός Αλμπέρτο Σαν Χουάν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες (28/11) σε ολόκληρο το Ισπανικό κράτος ενάντια στην τρομοκρατία, το μίσος και τους πολέμους τους. Η συγκέντρωση στη Μαδρίτη έγινε στην Πλατεία της Reina Sofía, κάτω από το σύνθημα «Όχι στο όνομά μας». Από τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη που ξεκίνησε η καμπάνια έχουν μαζευτεί πάνω από 35,000 υπογραφές μεταξύ αυτών και του Νόαμ Τσόμσκι, και των δημαρχίνων της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης,  Ada Colau και Manuela Carmena αλλά και πολλών άλλων επώνυμων αγωνιστών. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η βουλευτίνα Ανδαλουσίας του Podemos Tereza Rodriguez και  ο δήμαρχος του Κάδις , José María González (Κίτσι). Βασικοί οργανώτές των συγκεντρώσεων ήταν η Αντικαπιταλιστική Αριστερά (Anticapitalistas).

Ακολουθεί μεταφρασμένο το Μανιφέστο της πλατφόρμας

http://www.noasusguerras.es

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Οι βίαιες επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου προσπάθησαν να εγκαθιδρύσουν ένα κλίμα και ένα καθεστώς τρόμου στον κόσμο, σηκώνοντας τείχη καχυποψίας και μίσους μεταξύ γειτόνων, διαλύοντας την κοινωνική ζωή και εγκαθιδρύοντας την πολιτική του φόβου στην καθημερινότητά μας. Αν η απάντηση στη βαρβαρότητα σημαίνει την καταστολή των δικαιωμάτων, την κατάργηση των ελευθεριών και το κλείδωμά μας στα σπίτια μας τότε  η νίκη της τρομοκρατίας θα είναι ολοκληρωτική. Εάν ο πόνος για τα αθώα θύματα απαντιέται προκαλώντας ακόμα περισσότερο πόνο σε άλλους επίσης αθώους, το σπιράλ βίας δεν θα έχει τελειωμό.  Αν ψάχνουμε για ενόχους μεταξύ των γειτόνων μας, μόνο και μόνο επειδή ντύνονται ή σκέφτονται διαφορετικά, αν ποινικοποιήσουμε όσους φεύγουν για να γλιτώσουν από αυτήν ακριβώς τη φρίκη, θα συμβάλουμε  στη διατήρηση  των  τειχών  που στήνουν οι φανατικοί. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό.

Ο τρομοκρατικός φανατισμός του Daesh (ISIS) δημιουργεί και τρέφει το ρατσισμό στην Ευρώπη, τη στιγμή που οι κυβερνήσεις μας επιχειρούν περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, προωθούν τη θεσμική ξενοφοβία και πραγματοποιούν βομβαρδισμούς χωρίς διάκριση, που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικοί. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην ψεύτικη αγοραπωλησία δικαιωμάτων και ασφάλειας. Στην Ισπανία, στο Παρίσι, στο Ιράκ ή στη Συρία, είναι οι λαοί που θυσιάζονται, ενώ άλλοι προωθούν την επιρροή  , τα  όπλα και τα γεωστρατηγικά τους  συμφέροντα. Το φανατικό μίσος των λίγων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για νέα μίση. Αρνούμαστε να είμαστε όμηροι του μίσους, της τρομοκρατίας και της μισαλλοδοξίας, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι υποκύπτουμε μπροστά στην τρομοκρατία.

Οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες πιστεύουμε ότι η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επιθυμία για ειρήνη με δικαιοσύνη δεν είναι μία εκδοχή ούτε διαπραγματευτικό χαρτί, αλλά αποτελούν κομμάτι του δρόμου και

του ορίζοντα, καθώς και της καλύτερης απάντησης ενάντια σε εκείνους που θέλουν να τα εξαφανίσουν. Γι’ αυτό αντιτασσόμαστε δραστικά σε οποιαδήποτε απάντηση στο μίσος προκαλεί περισσότερο μίσος, περισσότερη μισαλλοδοξία, περισσότερους θανάτους και λιγότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Έχοντας την πεποίθηση ότι πλέον οι πολίτες όχι μόνο δεν μπορούν να κρύβονται, αλλά θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστές και να ηγηθούν  της απάντησης στον τρόμο, συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία του Μουσείου  Reina Sofia για να δείξουμε την αντίθεσή μας προς τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το Λίβανο, προς τους βομβαρδισμούς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού στη Συρία, ενάντια  στην περιστολή της δημοκρατίας ως αναποτελεσματική εγγύηση της ασφάλειας, αλλά και την αντίθεσή μας προς τη μιλιταριστική εξωτερική πολιτική που ξεκίνησε από τους Μπους-Μπλερ-Αθνάρ. Προσκαλούμε και τους υπόλοιπους δήμους να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή των πολιτών προωθώντας παρόμοιες κινητοποιήσεις.

Ενάντια στην τρομοκρατία, ενάντια στην ισλαμοφοβία και ενάντια στους πολέμους τους.

Ούτε η περιστολή των ελευθεριών ούτε οι βομβαρδισμοί δε θα φέρουν την ασφάλεια και την ειρήνη.

ΟΧΙ στο όνομά μας.

Ετικέτες