Σε σχέση με τα γεγονότα (28η Οκτωβρίου 2016) και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε από την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, γεγονότα που πήραν μεγάλη έκταση στο νησί, ενάντια στη διάθεση των παιδιών να παρελάσουν τιμώντας την ημέρα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Τα παιδιά τίμησαν την ημέρα και την μνήμη της αντίστασης του Λαού μας απέναντι στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές με το να επιμείνουν να παρελάσουν  στο μέσο της πόλης της Ζακύνθου μπροστά από την Περιφέρεια.

Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε εκείνη την ώρα βροχή ούτε σοβαρή κακοκαιρία αλλά  και ότι θα το έκαναν - όπως δήλωναν - ακόμα και αν τελικά έβρεχε,  παρέλασαν κόντρα στην απόφαση ενός και μόνο ανθρώπου και συγκεκριμένα του Αντιπεριφεριάρχη  να μην γίνει η συγκεκριμένη παρέλαση  επειδή προσωπικά εκτίμησε  τη βαρύτητα  της «αναμενόμενης» κακοκαιρίας.

Σημειωτέον ότι  δεν είχε προηγηθεί καμία  ανταλλαγή απόψεων για ένα ζήτημα που αφορούσε τους μαθητές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους  Συλλόγους Διδασκόντων στην Α΄Βάθμια και Β΄Βάθμια Εκπαίδευση.

Τα παιδιά με περηφάνια και ανάστημα παρέλασαν τελικά μπροστά από την Αντιπεριφέρεια και με την πράξη τους αυτή, «ανάγκασαν» τους επισήμους να κατέβουν από τα γραφεία τους, «υποχρεώνοντάς» τους   να τα παρακολουθήσουν,    αποδίδοντας έτσι οι επίσημοι ..... τιμή στα παιδιά και όχι το αντίστροφο, ενώ ο κόσμος χειροκροτούσε  με ενθουσιασμό.

Υπερβαίνοντας τύπους και κανόνες τα παιδιά μας   στάθηκαν στο ύψος της Επετείου  του ηρωικού  "ΟΧΙ" του '40   και απέδωσαν τιμή στην Αντίσταση του Λαού  μας, κάνοντας  έτσι  τη δική τους αντίσταση.

*Περιφερειακός σύμβουλος της ΠΙΝ-Συντονιστής  ΛΑΕ  Ζακύνθου

Ετικέτες