Καταδικάζουμε την εγκληματική επίθεση νεοναζί της Χρυσής Αυγής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλλα με αιματηρό απολογισμό 5 τραυματίες, οι 3 εκ των οποίων σοβαρότερα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που μετακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Ανάμεσά τους η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της ΧΑ, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Ευτυχώς κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Το τάγμα εφόδου των νεοναζί «μπούκαρε» στη Φαβέλλα με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες, φωνάζοντας «Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή», έκανε την εγκληματική επίθεση στοχεύοντας τα κεφάλια όσων ήταν στο χώρο και έφυγε συντεταγμένα.

Η Φαβέλλα είναι ήδη στοχοποιημένη και έχει δεχθεί και στο παρελθόν επιθέσεις και απειλές από φασιστικές ομάδες (Απέλλα, ΑΜΕ). Αποτελεί απόδειξη πως οι νεοναζί της ΧΑ συνεχίζουν κανονικότατα τη «δραστηριότητα» των ταγμάτων εφόδου τους, ενώ ειδικά στον Πειραιά η εγκληματική δράση τους το τελευταίο διάστημα περιλαμβάνει κάθε είδους δυνάμεις του εργατικού κινήματος, του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς (Αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ, μέλη του ΚΚΕ, αντιφασιστική εκδήλωση στη Σαλαμίνα κλπ).

Η επιθετικότητα των νεοναζί δεν είναι τυχαία. Αποτελεί προϊόν αποθράσυνσης που τροφοδοτείται από την εκτεταμένη ατιμωρησία τους σε πλήθος επιθέσεων, την ώρα που η αστυνομία του κ. Τόσκα συλλαμβάνει αγωνιστές κινημάτων, όπως ακτιβιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ καλύπτει το ρατσιστικό ένστολο παρακράτος που κάνει αποδεδειγμένα παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Έβρο. Πατάει στην απελπισία των λαϊκών στρωμάτων από τη μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παράγει φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Ενισχύεται από τον εθνικισμό των πρόσφατων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία καθώς και τον «αντιτουρκισμό» των ΜΜΕ και των πολιτικών δυνάμεων στο όνομα των πετρελαιάδων (ντόπιων και πολυεθνικών) με αφορμή τις εξορύξεις νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μόνη απάντηση η μαζική απομόνωση των νεοναζί σε κάθε πόλη και γειτονιά. Ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο, το ρατσισμό και τον φασισμό.

Απαιτούμε τη σύλληψη των ναζιστών-δραστών της επίθεσης. Το κλείσιμο της γιάφκας της ΧΑ στον Πειραιά και σε κάθε πόλη και γειτονιά. Την ισόβια καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ στη δίκη που συνεχίζεται.

Καλούμε όλους και όλες στο μεγάλο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 17 Μάρτη, στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Ετικέτες