Την Παρασκευή ξεκίνησε διαμαρτυρία γυναικών στο Ελληνικό με αιτήματα την αλλαγή του φαγητού, το μοίρασμα των καθορισμένων μωρουδιακών πανών που είχε καθυστερήσει πάνω από μια εβδομάδα, την τοποθέτηση πλυντηρίων που είναι ένα πάγιο αίτημα τους εδώ και καιρό και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσης.

Το  Σάββατο, οι πρόσφυγες δήλωσαν πως θα κάνουν απεργία πείνας αν δεν καλυφθούν τα αιτήματα τους μέσα στις επόμενες μέρες. Μέχρι και σήμερα, η διαμαρτυρία συνεχίζεται.

Το αίσθημα γκετοποίησης και εγκλεισμού που συσσωρεύεται σε συνδυασμό με την στέρηση κάθε μορφής ελπίδας, και τις συνθήκες που επικρατούν τόσο καιρό στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού είναι οι αιτίες που προκαλούν την αντίδραση των προσφύγων.

Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται  ότι πολιτικές των κλειστών συνόρων και του αποκλεισμού από το δικαίωμα για μια ελεύθερη επιλογή στην ζωή και στην εργασία είναι εγκληματικές.
Τα αιτήματα των προσφύγων στο Ελληνικό είναι απολύτως δίκαια.

Ως Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» απαιτούμε:

Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των προσφύγων

Ανθρώπινους χώρους στέγασης και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους και όλες, πρόσφυγες, μετανάστες/τριες και ντόπιους φτωχούς

Ανοιχτά σύνορα και χαρτιά για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες/τριες,στέγη για όσο καιρό παραμένουν στη χώρα

Κατάργηση της κατάπτυστης συνθήκης ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες.
 

Ετικέτες