Εδώ και μέρες ζούμε τη σύγκρουση δύο τελείως διαφορετικών λογικών για το πώς πρέπει να λειτουργούν και να αποφασίζουν οι κοινωνίες. Από τη μία η λογική της αιώνιας λιτότητας και του αυταρχισμού, από την άλλη η λογική της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, μαζί με τους εγχώριους θιασώτες της λιτότητας για τους πολλούς και των κερδών για τους λίγους, ενορχηστρώνουν μια ανευ προηγουμένου εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Με εκβιαστικές πρακτικές ασφυξίας και ασύστολα ψεύδη δίνουν τη μάχη για να φιμωθεί η δημοκρατία.

Νομίζουν ότι θα βάλουν όριο στη σκέψη μας, στη δράση μας, στην ίδια μας την ψήφο. Νομίζουν ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε τίποτα πέραν των δικών τους αυτονόητων, πέραν της λιτότητας και της μιζέριας.

Ξεχνούν ότι πια έχουμε αφήσει πίσω μας τις εποχές όπου απλώς φανταζόμασταν. Πλέον σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, βάζουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού. Και οι δικοί μας κανόνες δεν έχουν τα όρια τους. Όριο για εμάς είναι μόνο οι ζωές μας, οι ανάγκες μας, το δικαίωμά μας να αποφασίζουμε.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί δε θέλουμε ένα μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, ακόμη περισσότερη μετανάστευση, ακόμα πιο αποκαρδιωτική απαξίωση των ζωών μας.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί δε θέλουμε να ζούμε σε κοινωνίες που θα θεωρούν τη δημοκρατία απειλή.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί η ρήξη με τη λιτότητα σημαίνει τη δική μας κινητοποίηση, σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει συλλογική δημιουργία.

Σήμερα, όλες και όλοι στις 19:30 στο Σύνταγμα, στις 19:00 στη Θεσσαλονίκη  και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, φωνάζουμε το Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής!

Η ιστορία δε γυρίζει πίσω όσο και να το θέλουν.

Σε μια ακόμα μάχη της γενιάς μας, θα είμαστε νικήτριες και νικητές!

Ετικέτες