Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το σύνθημα της εξέγερσης «στις τράπεζες λεφτά – στη νεολαία σφαίρες» έχει επιβεβαιωθεί δεκάδες φορές.

«Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες!»

Να φύγουν τρόικα και συγκυβέρνηση!

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το σύνθημα της εξέγερσης «στις τράπεζες λεφτά – στη νεολαία σφαίρες» έχει επιβεβαιωθεί δεκάδες φορές. Στην αυγή της κρίσης, τα γεγονότα του Δεκέμβρη και όσα ακολούθησαν έδωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο το χάρτη για όσα θα ακολουθούσαν.

Η εξέγερση αποδείχτηκε πως δεν ήταν ένα «πυροτέχνημα». Πατούσε πάνω στα αναδυόμενα αδιέξοδα της νεολαίας αλλά και σε ολόκληρα χρόνια νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Σήμερα, με την ανεργία στους νέους κάτω των 25 να ξεπερνά το 25%, σχολεία και σχολές να είναι υπό διάλυση, με τα Μνημόνια να καταργούν κάθε κατάκτηση, η εξέγερση είναι στο μυαλό και τα χείλη ακόμα πλατύτερων κομματιών της κοινωνίας.

Ο Δεκέμβρης του’08 βρήκε τη συνέχειά του στις δεκάδες Γενικές Απεργίες, στο «κίνημα των πλατειών», μέχρι την Κερατέα, τις Σκουριές και τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Και ταυτόχρονα αποτέλεσε κορυφαίο σύμβολο του νέου κύκλου αντίστασης σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα πήραν το δικό τους μάθημα από το Δεκέμβρη. Η καταστολή και η αντιδημοκρατική εκτροπή δρομολογήθηκαν σαν σχέδιο αντιμετώπισης «νέων Δεκέμβρηδων».

Κόντρα σε όσους ανακοινώνουν περίτρανα ότι οι εξεγέρσεις ανήκουν στο παρελθόν, ο Δεκέμβρης συνεχίζει να παραμένει ζωντανός στις μνήμες της νεολαίας, στη πάλη για την ανατροπή των μνημονίων, στο σύνθημα «να φύγουν όλοι τώρα!».

Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις κινητοποιήσεις της 6ης Δεκέμβρη.

-Το πρωί στις 11:00 στα Προπύλαια, μαζί με μαθητές και συλλόγους ΕΛΜΕ

- Το απόγευμα στις 5μμ Προπύλαια, με οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς

Νέοι και Νέες ΣΥΡΙΖΑ

5/12/2012


Ετικέτες