Με αναβολή για τις 4 Φλεβάρη 2016 έληξε η πρώτη μέρα της δίκης.

Για όσους και όσες δεν γνωρίζουν την υπόθεση, πρόκειται για μία πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, της τρομοκράτησης της αλληλεγγύης που φτάνει μέχρι και στο σημείο της ποινικοποίησης της ελευθερίας του λόγου.

Με αφορμή ανακοίνωση που είχε γράψει η συνέλευση του Λόφου Λαμπράκη το 2011 που αντιτιθόταν στην προαναγγελμένη τότε αύξηση κατά 40% της τιμής των εισητηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και κοινές δράσεις μαζί με την Επιτροπή "Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης και της Δημοτικής Παράταξης "Μια Πόλη Ανάποδα", η ΤΡΑΜ Α.Ε. άσκησε μήνυση κατά του Γιάννη Καράμπελα, στοχοποιώντας τον μέσω της Cosmote, από το τηλέφωνο επικοινωνίας που ανέγραφαν τα υλικά της συνέλευσης.

Τρεις αγωνιστές του κινήματος ενάντια στις αυξήσεις που έκαναν το αυτονόητο, καταθέτοντας στην διαδικασία της προανάκρισης υπέρ του κατηγορούμενου, τον Φλεβάρη του 2011 βρέθηκαν επίσης κατηγορούμενοι αυτεπάγγελτα, με την αστεία κατηγορία της "διέγερσης σε απείθια προς τις Αρχές και τους νόμους του κράτους" (που βέβαια τότε δεν ήταν καν...νόμοι).

Έτσι, το δικαστικό σύστημα μαζί με  την ΤΡΑΜ Α.Ε. έσυρε ανθρώπους στα δικαστήρια μόνο και μόνο από την....άποψη που εξέφρασαν, θυμίζοντας άλλες, "σκοτεινές", εποχές.

Η δίκη έρχεται να προστεθεί σε άλλες δίκες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, όπως αυτή των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ την ερχόμενη Δευτέρα, συμβάλλοντας στο κλίμα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης κάθε μορφής αγώνα και αντίστασης σε ταξικά άδικες κυβερνητικές αποφάσεις.

Στις 4 Φλεβάρη του 2016 που θα εκδικαστεί η υπόθεση, πρέπει όλοι και όλες να είμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δείχνοντας την αλληλεγγύη στους αγωνιστές που πάλεψαν για το αυτονόητο.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Ακολουθούν βίντεο από τις δηλώσεις τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων:

Ετικέτες