Απευθύνω την ανοιχτή αυτή επιστολή σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον εξέχοντα άνδρα υπουργό Πανούση.

Κύριε Υπουργέ

        Με το κύρος της αξιοπρέπειας που σας διακρίνει, της σταθερότητας των ιδεολογικών σας πεποιθήσεων, των ασυμβίβαστων πολιτικών σας θέσεων και συμπορεύσεων, της αγωνιστικότητάς σας για το καλό του λαού αγνοώντας το προσωπικό σας όφελος, την τοποθέτησή σας πάντα ενάντια στα συμφέροντα των ΜΜΕ, της επιστημονικότητά σας που θέτετε στην υπηρεσία της ιδεολογικής ορθότητας και τέλος της κοινωνικής ευρύτητας και προοδευτικότητας των μέτρων που λαμβάνετε σαν υπουργός, με βοηθήσατε να κατανοήσω και να λύσω αγωνιώδη ερωτήματα που με ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα :

1. Με απαλλάξατε από την αγωνία που είχα, φοβούμενος την κομματικοποίηση της κυβέρνησης και την κυβερνοποίηση του κόμματος.

Η παρουσία σας στην κυβέρνηση και η απορρέουσα από την θέση αυτή συμπεριφορά σας αποδεικνύουν ότι το πιο πάνω πρόβλημα είναι ψευτοδίλημμα αφού χωρίς να είστε μέλος του κόμματος (ούτε κάποιου κόμματος) ευελπιστείτε να καθοδηγήσετε πολιτικά και την κυβέρνηση μας και το κόμμα μας.

2. Μας αναδείξατε την ανεξαρτησία των εξουσιών και στην σημερινή πολιτική συγκυρία αφού ενώ δεν ανήκετε σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα πιστεύετε ότι μπορείτε να καθορίσετε την κυβερνητική πολιτική.

3. Μας επισημάνατε και ξεκαθαρίσατε την διαφορά μεταξύ του ορθού και του τιποτένιου αριστερού. Μη όντας ο ίδιος αριστερός και μένοντας απέναντι από την αριστερά, αφού είναι γνωστές οι μνημονιακές σας συγκαταθέσεις, έχετε το ψύχραιμο βλέμμα του παρατηρητή και την αντικειμενικότητα του αδέκαστου κριτή, για το ποιός είναι ο ορθός και ποιός ο τιποτένιος αριστερός.

 4. Αναδείξατε την επιστημονικότητα της ιδεολογίας. 'Ετσι λοιπόν θα ισχύει το δόγμα : Μη επιστήμονες εργαζόμενοι όλου του κόσμου, τιποτένιοι δήθεν αριστεροί, μην ξανατολμήσετε να δηλώσετε φορείς ιδεολογίας και πολιτικών πεποιθήσεων.

        Όλα τα πιο πάνω μου έδειξαν την ιδεολογική και πολιτική σύγχυση στην οποία βρίσκομαι. Πόσα άραγε ερωτήματα μου θα πρέπει και θα σας καλέσει το καθήκον να μου επιλύσετε ;

Με πιάνει πανικός!!!

Κώστας Τραγάς

        Μέλος ΣΥΡΙΖΑ

        Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

(δυστυχώς τεχνικός και όχι επιστήμων της

ξιπασμένης γενιάς του Πολυτεχνείου)

Υ.Γ. Αλλά κυρίως με πιάνει πανικός με την παρουσία του Πανούση και άλλων ομοίων του σε ψηλές θέσεις.

 Που καθορίζουν την ζωή μου. 

Ετικέτες