Με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης – ΕΦΚΑ ξεκίνησε η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τονίζει το μέλος του ΔΣ ΠΟΠΟΚΠ Χρήστος Βαγενάς, μιλώντας στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen.

Πέραν αυτού, όπως επισημαίνει, «θέλουν να συρρικνωθεί η κοινωνική ασφάλιση, να απαξιώσουν στα μάτια του κόσμου και των εργαζομένων τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, και ειδικά στους νέους, έτσι ώστε να εξαπλωθεί η ανασφάλιστη εργασία που θα στέλνει “πελάτες” στην ιδιωτική ασφάλιση».

Όσον αφορά στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως σε μερικούς μήνες οι συντάξεις θα βγαίνουν πιο γρήγορα, ο Χρ. Βαγενάς είναι κατηγορηματικός: «Είναι ένα παραμύθι, είναι ψέματα. Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Να φανταστείτε πως ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει από την ψήφιση του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου πέρυσι το Μάη να βγαίνουν οι συντάξεις. Ήδη, δηλαδή, βρισκόμαστε ένα χρόνο πίσω».

Ακούστε το βίντεο με το απόσπασμα της συνέντευξης του Χρήστου Βαγενά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen στις 04-02-17, για να ακούσετε τι άλλο είπε για τις συντάξεις, για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών – μπλοκάκια και το πώς πρέπει να δράσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι για τη διάσωση της κοινωνικής ασφάλισης.

https://www.youtube.com/watch?v=iEaVvTi7C-U&feature=youtu.be

Ετικέτες