Με μεγάλη συμμετοχή από κατοίκους της Νέας Ιωνίας αλλά και του Νέου Ηρακλείου και της Νέας Φιλαδέλφειας, πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 22 Δεκέμβρη.

Την πορεία είχαν αποφασίσει φορείς και συλλογικότητες της Νέας Ιωνίας, σαν απάντηση στην προκλητική «παρέλαση» που είχαν πραγματοποιήσει μέλη της Χρυσής Αυγής το περασμένο Σάββατο στην αγορά της Νέας Ιωνίας και στο κέντρο του Ηρακλείου. Περίπου 200 άτομα φώναξαν «Η Ιωνία ξέρει από προσφυγιά, έξω οι φασίστες από τη γειτονιά», «Ποτέ ξανά φασισμός», «έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι». Παράλληλα, τα συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, για δωρεάν υγεία για όλους –ανεξαιρέτως… - αλλά και τη συνεργασία κυβέρνησης – Χρυσής Αυγής, είχαν την τιμητική τους. Διακριτή παρουσία είχα οι τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και Φιλαδέλφειας, οι τοπικές ΑΝΤΑΡΣΥΑ της Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας και του Ηρακλείου, καθώς και η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και η ΚΕΕΡΦΑ.

Η πορεία – που οργανώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα – ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστεί να παρθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή ενάντια στους φασίστες.

Μερικές ακόμα φωτό εδώ.

Ετικέτες