Τα τελευταία εικοσιτετράωρα χιλιάδες εργαζόμενοι, καθηγητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, διοικητικοί υπάλληλοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ απολυμένοι της ΕΡΤ, φοιτητές και μαθητές δίνουν το παρόν στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ολόκληρη κοινωνία εκφράζει την αλληλεγγύη και την αγανάκτησή της απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, που καταπατούν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μέσα στο απεργιακό κλίμα που φέρνει στο προσκήνιο μια δυναμική του λαϊκού κινήματος ικανή να ανατρέψει την παρούσα μνημονιακή κυβέρνηση, η κοινωνία ήρθε αντιμέτωπη με το φασισμό που το ίδιο το σύστημα  καλλιεργεί και υποθάλπει.

Στις 17/9 και ενόψει της μεγάλης 48οκτάωρης απεργίας της  ΑΔΕΔΥ, οι φασίστες της χρυσής αυγής δολοφόνησαν τον αριστερό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση και ηχηρή. Το απόγευμα της τετάρτης 18/9 πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες κόσμος βγήκε στους  δρόμους φωνάζοντας: «Ποτέ ξανά φασισμός», αποδεικνύοντας πως η πάλη ενάντια στο φασισμό συμπορεύεται με τη πάλη ενάντια στις πολιτικές μια αυταρχικής κυβέρνησης.

Στις 18/9 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή αντιφασιστική πορεία, η οποία ήταν πρωτοφανείς για τα δεδομένα της πόλης. Φοιτητές, η ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Κομοτηνής, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΑΝΑΤΡΣΥΑ) καθώς και σύντροφοι από την κατάληψη της παλιάς νομικής έδωσαν το παρόν και συγκρότησαν δύο δυναμικά μπλοκ. Η πορεία κατευθύνθηκε και κατέληξε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη κεντρική πλατεία της πόλης, που φρουρούνταν από σώματα ασφαλείας. Υπήρξε σύγκρουση των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ τα οποία κατέφυγαν στη χρήση δακρυγόνων ,χημικών και κρότου λάμψης, έπειτα από εντολή του διοικητή της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης έγιναν δύο προσαγωγές, οι οποίες πήραν το χαρακτήρα σύλληψης με εντολή του διοικητή. Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν καθώς τμήμα των διαδηλωτών ήρθε ξανά σε σύγκρουση με την αστυνομία έξω από το σπίτι του πρόξενου, όπου και προκλήθηκαν καταστροφές σε περιπολικό. Ο κύριος πυρήνας της πορείας έσπασε σε τρία τμήματα και αφού ανασυντάχτηκε συγκεντρώθηκε στον πανεπιστημιακό χώρο, όπου και πάρθηκε απόφαση μέσα από συνέλευση να πραγματοποιηθεί πορεία αλληλεγγύης όπου κατέληξε στο Α.Τ της περιοχής. Η πορεία έμεινε για ώρα έξω από το τμήμα φωνάζοντας συνθήματα και εμψυχώνοντας τους συντρόφους που βρίσκονταν υπό κράτηση.

Σήμερα Πέμπτη 19/9 έπειτα από παρουσία του κινήματος στο συλλαλητήριο των εργαζομένων (εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων), ακολούθησε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Οι συναγωνιστές που συνελήφθησαν πέρασαν αυτόφωρο και τους απαγγέλθηκαν αρκετές κατηγορίες για πλημμελήματα. Η δίκη τους πήρε αναβολή μιας μέρας.

Απέναντι λοιπόν στο φασισμό, τη δράση του παρακράτους, απέναντι στην ανοχή της κυβέρνησης στα φασιστικά τάγματα, απέναντι στη βία της εξουσίας , την καθοδηγούμενη ενημέρωση, απέναντι στην καταδυνάστευση των μεταναστών, των εργαζομένων, της κοινωνίας ολόκληρης, πάντα θα ελπίζουμε, θα προβάλουμε αντίσταση, πάντα θα αγωνιζόμαστε.

 

Ετικέτες