Με μια επιτυχημένη αντιφασιστική συναυλία έκανε το ξεκίνημά της η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ηρακλείου Αττικής.

Την Κυριακή, 16 Ιούνη, εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως νέοι, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία του δήμου, για να παρακολουθήσουν τη συναυλία και να δώσουν μια πρώτη απάντηση στην πρόσφατη εξόρμηση των νεοναζί στις γειτονιές μας. 

Η ανάγκη δημιουργίας μιας πλατιάς Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας στην περιοχή έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη μετά την «επίσκεψη» των νεοναζί στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δύο βράδια πιο πριν. Αυτή τη φορά άφησαν ξεκάθαρη υπογραφή με αγκυλωτούς σταυρούς και στοχάδια, έγραψαν συνθήματα για τους μετανάστες μαθητές, για τον Τσε Γκεβάρα κ.ά.

Αντίστοιχα συνθήματα έγραψαν στην πλατεία του ΗΣΑΠ και σε άλλα κεντρικά σημεία του Ν.Ηρακλείου, ενώ πέταξαν τρικάκια, κάποια με το σύνθημα «το “συνταγματικό τόξο” εδώ και καιρό επιτίθεται στους Έλληνες», πετώντας το γάντι σε όποιον απεχθάνεται τους νεοναζί.

Γνωρίζοντας ότι τέτοιου είδους απειλές είναι μόνο η αρχή –όπως έχουν αποδείξει οι επιθέσεις τους την τελευταία χρονιά σε γειτονικούς δήμους– αλλά και θέλοντας να σπάσουμε το κλίμα του φόβου που έχει ήδη αρχίσει να καλλιεργείται σε μετανάστες, μαθητές ή ακόμα και σε εκπαιδευτικούς, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία.

Στόχος μας είναι η πιο πλατιά συμμετοχή σ’ αυτή την πρωτοβουλία, επιδιώκοντας το συντονισμό με τοπικά σωματεία, συλλόγους και άλλες αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες. Μπορεί το κλείσιμο της ΕΡΤ και η έκρηξη του κινήματος συμπαράστασης και οργής απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να μας ανάγκασε να αναβάλουμε την εκδήλωση που προγραμματίζαμε μια μέρα πριν, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουμε και μάλιστα τώρα με περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Η μεγάλη επιτυχία της αντιφασιστικής συναυλίας –παρά τη λειψή προπαγάνδιση και προετοιμασία– δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι, όπως έλεγε και το σύνθημα της αφίσας μας, θα βάλουμε «το φασισμό στο περιθώριο, με όπλα μας την αντίσταση και την αλληλεγγύη».

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη δραστηριότητα της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας στο facebook.


Ετικέτες