Σε καρατομήσεις συνδικαλιστών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας προχωράει τις τελευταίες μέρες η διορισμένη από τη ΝΔ διοίκηση του νοσοκομείου. Πρόκειται επί της ουσίας για συνδικαλιστικές διώξεις καθώς καρατομήθηκαν, στις 7 Μάη η πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. και μια τομεάρχης που είναι η παλαιότερη σε χρόνια υπηρεσίας νοσηλεύτρια του νοσοκομείου.

Από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια που καλούσε η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη περάσαμε στις καρατομήσεις και τις συνδικαλιστικές διώξεις πριν αλέκτωρ λαλήσει πριν από τη λήξη της καραντίνας. Ο πραγματικός στόχος των καρατομήσεων είναι να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και να σιωπήσει το σωματείο που αντιδρά στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να συλλειτουργήσουν κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝ) Πρέβεζας και του ΓΝ Λευκάδας. Απόφαση που πάρθηκε με εντέλλεσθαι από την 6η Υ.ΠΕ. (Υγειονομική Περιφέρεια) ώστε να επιβληθούν χωρίς αντιδράσεις οι μετακινήσεις των γιατρών του νοσοκομείου.

Το σωματείο καταγγέλλει την αντισυναδελφική στάση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας που εν μέσω πανδημίας είχε αφήσει τις νοσηλεύτριες να παλεύουν χωρίς όπλα και σε συνέργεια με τον διευθυντή του νοσοκομείου οργάνωσε άτυπες ακροάσεις αξιολόγησης των προϊσταμένων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο των καρατομήσεων. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 12 Μάη (παγκόσμια μέρα των νοσηλευτριών-ων) και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση-γενική συνέλευση στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν παρθούν πίσω οι καρατομήσεις.

Αυτό που έγινε στο ΓΝ Πρέβεζας πρέπει να ηχήσει ως καμπανάκι στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Ήταν το δεύτερο κρούσμα μετά τις καρατομήσεις που είχαν γίνει 8 μέρες νωρίτερα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων. Όλα δείχνουν ότι διοικήσεις νοσοκομείων και διοικήσεις στις Υ.ΠΕ. στρώνουν το δρόμο ώστε να περάσουν στην επόμενη μέρα της πανδημίας θέλοντας στα πόστα των προϊσταμένων να βρίσκονται πρόθυμα και δικά τους παιδιά που θα εκτελούν με απόλυτη υπακοή οποιοδήποτε μέτρο περάσει η κυβέρνηση στα νοσοκομεία. Είτε αυτό αφορά απολύσεις, είτε φορά κλεισίματα κι συγχωνεύσεις κλινικών.

Ετικέτες