ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ(ΕΚΑ)

Σήμερα 20/3/2021 έγινε σύσκεψη του Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τους προέδρους των ΔΣ όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με θέμα τη διαχείριση της πανδημίας και την απειλή πολιτικής επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών  από την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας με όλη την ηγετική ομάδα του Υπουργείου επιχείρησε να μετακυλήσει τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες της αποτυχίας της αντιμετώπισης της πανδημίας στους ιδιώτες γιατρούς χρησιμοποιώντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά μελών της σύσκεψης και άρα κατά όλων των γιατρών.

Οι μαχόμενοι γιατροί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο πλευρό του λαού μας δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν ηρωική μάχη για το περιορισμό των τραγικών απωλειών. Εκατοντάδες ιδιώτες γιατροί ήδη έχουν ενταχθεί στην διαχείριση μέσω των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση 13 μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για τη στήριξη του ΕΣΥ, και στο «και πέντε» ψάχνει εξιλαστήρια θύματα. ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Στην μεγάλη μάχη του λαού μας οι γιατροί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παλεύουν για:

Αποφασιστική, γενναία στήριξη του ΕΣΥ τώρα! Με μαζικές, μόνιμες   προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Επίταξη του μεγάλου ιδιωτικού τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής και του προσωπικού, των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, και διαγνωστικών αλυσίδων τώρα!

Οι ιδιώτες γιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα συμβάλλουν στη μάχη συγκρατώντας τη μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία φροντίζοντας και την non-covid νοσηρότητα ενώ θα συμβάλλουν και εθελοντικά στη μάχη του ΕΣΥ με τους ίδιους όρους με τους συναδέλφους του δημόσιου τομέα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στην παραπάνω κατεύθυνση πρέπει να κινούνται και οι αποφάσεις των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ.

Ετικέτες