Σε αυτόφωρες συλλήψεις σε βάρος της προέδρου και του αντιπροέδρου της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επιχείρησε να προβεί η αστυνομία.

Οι δύο συνδικαλιστές οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι ώρες μετά και αφού προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. 

Το έγκλημα των δύο, αλλά και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ που και αυτά αναζητήθηκαν από την αστυνομία, ήταν ότι το ΔΣ εξέδωσε και δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης από την εταιρία Vresnet, δηλώνοντας αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Ο εργοδότης όχι μόνο απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, αλλά στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία, επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν τη συνάδελφό τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο εργοδότης μήνυσε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής) και μια άλλη εργαζόμενη που κατέθεσε υπέρ της εγκύου στην επιθεώρηση εργασίας! Ταυτόχρονα μήνυσε και την ίδια την έγκυο.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που ο εργοδότης μήνυσε και το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ που εξέδωσε την καταγγελία. Το περίεργο είναι η ζέση με την οποία η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έσπευσε να συλλάβει τα μέλη του συνδικάτου. Φαίνονται δηλαδή καθαρά τα δύο μέτρα και σταθμά της ίδιας αστυνομίας που έψαχνε να βρει 48 ώρες τον Ιβάν Σαββίδη!

Λίγες μόνο μέρες μετά τις διαδηλώσεις για τις 8 Μάρτη, φαίνεται πόσο δίκαιο είχαν όσοι συμμετείχαν. Σήμερα τα δικαιώματα των γυναικών βρίσκονται σε κίνδυνο. Και η υπεράσπισή τους είναι φανερό ότι δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση. 

Ετικέτες