Την Παρασκευή 25/3 η δίκη συνδικαλιστών της Αριστεράς μετά από μήνυση του δημάρχου Αλίμου

Άλλο ένα επεισόδιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος πρόκειται να παιχτεί την Παρασκευή 25 Ιούνη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στην Αθήνα. Πρόκειται για σκηνές από το… άμεσο μέλλον, μιας και οι τελευταίοι νόμοι της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σε περιορισμό των δικαιωμάτων των συνδικάτων και  των συλλογικών εργαλείων που έχουν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι συνολικά, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν αυτονόητα δικαιώματα και να εκφράσουν ταξική αλληλεγγύη. Επιπρόσθετα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη μανία διώξεων που στήνουν «επαγγελματίες» μηνυτές και καταπατητές των εργατικών δικαιωμάτων, όπως ο δήμαρχος Αλίμου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει ασκήσει διώξεις σε σειρά μεγάλων ομοσπονδιών, σωματείων και των προέδρων τους, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν, με ψηφίσματα, τη συμπαράστασή τους σε διωκόμενους εργαζόμενους του δήμου!

Η συγκεκριμένη δίωξη στρέφεται κατά 4 συνδικαλιστών που έχουν δώσει και συνεχίσουν να δίνουν μάχες υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα εργαζομένων. Κατά του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Β. Γκιτάκου, του Μάριου Κατσουρού, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της Κατερίνας Γιαννούλια, τότε μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (και τώρα του ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ) και του Γιάννη Καπράλου, τότε προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Αλίμου. Οι παραπάνω συνδικαλιστές έσπευσαν να σταθούν συμπαραστάτες στην τότε αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου που κατήγγειλε (και δικαιώθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης) ότι ποσά που είχαν παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους, για το επίδομα των 176 ευρώ, δεν αποδόθηκαν, ως όφειλε ο Δήμος, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να απαιτούνται εκ νέου από τους εργαζόμενους. 

Παρότι η παράβαση επιβεβαιώθηκε και από το ΣΕΔΔ, ο δήμαρχος Αλίμου και η δημοτική αρχή προχώρησαν εκδικητικά σε παράνομες πράξεις και αβάσιμες καταγγελίες εναντίον της τότε αντιπροέδρου του Σωματείου με στόχο να την οδηγήσουν σε απόλυση. Μάλιστα στις 12 Ιούλη του 2017, μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, οι διωκόμενοι συνδικαλιστές ανταποκρίθηκαν και παρέστησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με δεκάδες εργαζόμενους του δήμου, καθώς η δημοτική αρχή θέλησε για πολλοστή φορά να περάσει από πειθαρχικό την τότε αντιπρόεδρο. Η δημοτική αρχή προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους επέλεξε να προχωρήσει σε μηνύσεις μόνο κατά των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του τότε προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ήδη έχει δικαιωθεί δικαστικά ενάντια στις κατηγορίες που της καταλόγισε η δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος Αλίμου έχει στήσει αυτή την φάμπρικα διώξεων με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες. Στόχος τους είναι οι εργαζόμενοι να μην μπορούμε ούτε την αλληλεγγύη μας να εκφράσουμε συλλογικά. Δεν πρέπει αυτό να γίνει πραγματικότητα. 

Την Παρασκευή 25 Ιούνη στο δικαστήριο και κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση σε όσους αγωνίζονται χρειάζεται να είναι αδιάκοπη. Ήδη δεκάδες σωματεία και σύλλογοι έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Να μην τους αφήσουμε με τους αγώνες μας κανένα περιθώριο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση.

Ετικέτες