Απόπειρα τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής Κουλεντιων του Δήμου Μονεμβάσιας, που αντιδρούν στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποτελεί η αυριανή δίκη στην Σπάρτη, Παρασκευή 1 Ιουλίου, 2016.

Δικάζονται  μετά από μήνυση της εταιρείας  WRE HELLAS Ανώνυμος Εταιρία παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο, δυο κάτοικοι της Τ.Κ. Κουλεντίων , οι οποίοι αντέδρασανστην αυθαίρετη  εγκατάσταση μηχανισμού μέτρησης του Αέρα [ ανεμουριών ] .που αποτελεί τον  προπομπό εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Η εν λόγω εταιρεία, μικρή κατά τους εκπροσώπους της, αλλά στη πραγματικότητα θυγατρική άλλης μεγαλύτερης Γερμανικών συμφερόντων, ήταν η πρώτη εταιρεία  που κατέβηκε μέχρι τη Λακωνία και συγκεκριμένα τα Κουλέντια (άλλως Ελληνικό) του Δήμου Μονεμβασίας σε μια πρώτη διερευνητική απόπειρα,  μέτρησης  των αντανακλαστικών  των Λακώνων, της δύναμης  της εταιρείας  και τελικά της εγκατάστασης Β.ΑΠΕ .

Αποφάσεις κατά  της εγκατάστασης  Αιολικών Πάρκων  έχουν λάβει   όλες  οι συλλογικότητες της περιοχής    και     ο     καποδιστριακός  Δήμος Μονεμβασίας .
Εχουν γίνει πλήθος  προσφυγών  στο Συμβούλιο  Επικρατείας .
 Κάνοντας χρήση των Νομίμων διαδικασιών  έχουν  συνταχθεί   πλήθος  Δικογράφων, και Τεχνικών Εκθέσεων που  έχουν  καταρρίψει  όλα  τα σαθρά  επιχειρήματα των  εταιρειών.

Ειδικότερα   για τη συγκεκριμένη περιοχή της Μονεμβάσιας έχουν εκδοθεί οι  παρακάτω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από  αντίστοιχες προσφυγές του Δήμου : 2569/2004 που αποτελεί απόφαση σταθμό στη νομολογία για τις ανεμογεννήτριες πανελλαδικά καθώς και οι  2570/2004 ,  3364/2005 (βασική)  και 3365/2005.

Η νέα προσπάθεια της  γνωστής Εταιρείας  αποτελεί   τουλάχιστον  πρόκληση  !!!  .
Αποτελεί   δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών  να επιλέγουν το σχήμα, το μοντέλο ζωής  τους και ανάπτυξης της περιοχής  αλλά   και υποχρέωση τους  η προστασία  του περιβάλλοντος από κάθε κίνδυνο και  υποβάθμιση.
Η ΛΑΕ Λακωνίας εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους διωκόμενους συμπατριώτες μας . 

Ομοίως  συμπαρατάσσεται  με το σύνολο  των Λακώνων  Πολιτών  που αντιδρούν στην εγκατάσταση των Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων ,

Στηρίζει τον αγώνα τους για την αποτροπή του εγκλήματος κατά του περιβάλλοντος και της πραγματικής ανθρωποκεντρικής  προόδου   της περιοχής .