Ένας άλλος κόσμος ήταν και είναι εφικτός!

Tο camping resist. reclaim.revolt και το rproject.gr θα βρίσκονται από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, στο camping «Αργοστόλι», στην πανέμορφη Κεφαλονιά.

Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, έχοντας πίσω μας τόσους μήνες καραντίνας και απαγορεύσεων, το R-camping αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά . Τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις του camping είναι έτοιμες να μας φιλοξενήσουν, για συλλογικές και οικονομικές διακοπές.

Κάθε μέρα θα υπάρχουν συζητήσεις, εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 7μμ θα συζητήσουμε για τα 150 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα, την πρώτη έφοδο των καταπιεσμένων στον ουρανό, η πρώτη φορά που τα απελευθερωτικά οράματα της επανάστασης και του κομμουνισμού πήραν σάρκα και οστά. Την Παρασκευή 30 Ιουλίου και το Σάββατο 31 Ιουλίου η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία και τους αγώνες του νησιού. Την Παρασκευή το  πρωί θα συζητήσουμε για το κίνημα των Ριζοσπαστών στην Κεφαλονιά ενώ στις 7μμ το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μνημείο της Ιταλικής μεραρχίας και θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντίσταση. Το Σάββατο 31 Ιουλίου το πρωί θα συζητήσουμε για την ιστορία του τοπικού εργατικού κινήματος ενώ το απόγευμα στις 7μμ το rproject.gr μαζί με την Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κεφαλονιάς ενάντια στα Αιολικά, διοργανώνουν συζήτηση με τίτλο «Το κέρδος καταστρέφει το περιβάλλον: αγώνες ενάντια στην καταστροφή της φύσης» και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι. Την Κυριακή 1 Αυγούστου το απόγευμα θα γίνει η συζήτηση για τα 20 χρόνια από τη Γένοβα με τίτλο «Ένας άλλος κόσμος ήταν και είναι εφικτός». Συζητάμε ξανά για τη γέννηση του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος και την επανεμφάνιση μαζικών κινημάτων και της ριζοσπαστικής Αριστεράς διεθνώς και στην Ελλάδα. Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει προβολή ταινίας από την ελληνική αποστολή στη διαδήλωση της Γένοβας το 2001. Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου συζητάμε για τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα από τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, από την 8η Μάρτη και τη φεμινιστική απεργία μέχρι τους αγώνες ενάντια στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες. Το βράδυ θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Ζακυνθινές Ομιλίες», μία φεμινιστική επαναπροσέγγιση του λαϊκού αναγεννησιακού θεάτρου της Κεφαλονιάς. Την Τρίτη 3 Αυγούστου συζητάμε για την αναγκαιότητα του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη αλλά και την πρακτική της απομόνωσης του κράτους του Ισραήλ για τα διεθνή κινήματα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του θεατρικού εργαστηρίου που θα έχει προηγηθεί το απόγευμα και φυσικά με το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Καθημερινά, στο χώρο θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα και μπαρ me τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όπου όλοι/ες θα μπορούν να προμηθεύονται ό,τι χρειάζονται σε χαμηλές τιμές. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων redmarks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας,

πληροφορίες: 6976564624 / 6977157500

Camping resist.reclaim.revolt /  rproject.gr

Ετικέτες