Συλλογή αντιφασιστικών έργων από την Τέχνη Εν Κινήσει

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της πρώτης της συλλογής «Μέρες από ατσάλι», αφιερωμένης στην απεργία των Χαλυβουργών, η συλλογικότητα «Τέχνη Εν Κινήσει" κυκλοφορεί τη συλλογή αντιφασιστικών έργων «...δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!».

Μετά από πάνω από τρία χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και μνημονίων, όπου η ελληνική κοινωνία βαδίζει προς την εξαθλίωση και την κατάργηση κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης, παρακολουθούμε τα ταξικά στρατόπεδα να συγκρούονται. Μέσα σε αυτή την εικόνα, βλέπουμε την Αριστερά και το εργατικό κίνημα να δέχονται σκληρά χτυπήματα -και με φυσικούς όρους πλέον- από το φασισμό, που αποτελεί τη σκληρότερη εκδοχή του συστήματος. Μετανάστες και αγωνιστές δέχονται δολοφονικές επιθέσεις ενώ παράλληλα ο κόσμος του κινήματος δέχεται την επικοινωνιακή επίθεση κυβέρνησης και ΜΜΕ, η οποία προσπαθεί να τον εγκλωβίσει μέσα από ανιστόρητες θεωρίες.

Η «Τέχνη Εν Κινήσει» παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, αναγνωρίζοντάς τους ως μηχανισμούς καταπίεσης των λίγων και ισχυρότερων προς τους πολλούς και αδύναμους. Επιδιώκοντας να ενισχύσει τον αντιφασιστικό αγώνα και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, παράγει και συγκεντρώνει έργα καλλιτεχνών, μουσικών και εικαστικών, σε μια αντιφασιστική συλλογή, η οποία θα βρίσκεται στα χέρια μας μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Την αναμένουμε!

Ετικέτες