Δημοσιεύουμε το πρώτο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γαλλικό NPA μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Στους νεκρούς, που αυξάνονται διαρκώς, έρχεται να προστεθεί η επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, με δυνατότητα απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και λογοκρισίας του τύπου. Στις τραγικές και επικίνδυνες αυτές στιγμές έχει ιδιαίτερη σημασία να ακουστεί η φωνή της γαλλικής Αριστεράς, πάνω από τις κραυγές μίσους και τις πολεμικές ιαχές. Το σύνθημα στη φωτό: "Οι πόλεμοι σας, οι νεκροί μας"

Οι ανατριχιαστικές επιθέσεις στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής, με περισσότερους από 120 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, αυτή η τυφλή βία, προκαλούν την οργή και τον αποτροπιασμό. Το NPA συμμερίζεται αυτή την αντίδραση και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα και τους οικείους τους. Αυτή η τραγωδία είναι ιδιαίτερα εξοργιστική, γιατί χτύπησε αθώα θύματα, γιατί οι πολύνεκρες επιθέσεις στόχευαν τον άμαχο πληθυσμό. 

Αυτή η ελεεινή βαρβαρότητα μέσα στο Παρίσι έρχεται ως συνέχεια της επίσης τυφλής και ακόμη περισσότερο δολοφονικής βίας των βομβαρδισμών της γαλλικής αεροπορίας στη Συρία, με απόφαση του Ολάντ και της κυβέρνησής του. 

Οι βομβαρδισμοί αυτοί που υποτίθεται ότι στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος, τους τζιχαντιστές τρομοκράτες, στην πραγματικότητα, και με την παρέμβαση των ρωσικών βομβαρδισμών, προστατεύουν το καθεστώς του κύριου υπαίτιου για το μαρτύριο του λαού της Συρίας, του δικτάτορα Άσαντ.

Κι εκεί επίσης οι άμαχοι είναι τα πρώτα θύματα, καταδικασμένα να ζουν μέσα στον τρόμο ή να φύγουν με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και η ισλαμιστική βαρβαρότητα θρέφουν η μία την άλλη. Κι αυτό για τον έλεγχο των πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Στην αξιολύπητη δήλωσή του, ο Ολάντ κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση και ψέλλισε κάτι λεξούλες για τη Δημοκρατία. Αυτός που παίζει με τους ετσιθέλικους πολέμους, αυτός που φέρει την απεριόριστη ευθύνη για τη νέα αυτή τραγωδία, ο ίδιος ζητάει «εμπιστοσύνη». Κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε ολόκληρη την επικράτεια, εκτιμώντας ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι η καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Στηρίχτηκε αμέσως από τον Σαρκοζί. Οι αρχές μπορούν πλέον να απαγορεύουν συγκεντρώσεις και να λογοκρίνουν τον τύπο.

Για μια ακόμη φορά, οι κύριοι υπεύθυνοι για αυτή την έκρηξη βάρβαρης βίας καλούν σε εθνική ενότητα. Επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την τραγική αυτή κατάσταση προς όφελός τους για πνίξουν τον αποτροπιασμό και την οργή. Για το σκοπό αυτό έχουν έτοιμο ένα μαύρο πρόβατο: τους μουσουλμάνους. Αρνούμαστε κάθε εθνική ενότητα με τους υπεύθυνους για τους πολέμους, με την αστική τάξη, με τον Ολάντ, τον Σαρκοζί και τη Λε Πεν. Αποκηρύσσουμε τον ρατσισμό που παράγει το Κράτος στο όνομα των δήθεν « αξιών της δημοκρατίας », τη στιγμή που, με το προκάλυμμα του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι  αυτά που απειλούνται. Απαιτούμε την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. 

Η μόνη απάντηση στους πολέμους και στην τρομοκρατία είναι η ενότητα των λαών και των εργαζομένων, πέρα από την καταγωγή, το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, πέρα από σύνορα, για να  αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας σιωπήσουν και να μας υποτάξουν, για να τελειώνουμε με το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα. 

Για να βάλουμε τέλος στην τρομοκρατία πρέπει να βάλουμε τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που αποσκοπούν στη συνεχιζόμενη λεηλασία του πλούτου των λαών υπό την κυριαρχία των πολυεθνικών, να επιβάλουμε την επιστροφή των γαλλικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες στις οποίες έχουν αναπτυχθεί, και ιδιαίτερα από τη Συρία, το Ιράκ, την Αφρική.

Μοντρέιγ, 14 Νοεμβρίου 2015

Ετικέτες