Συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Πατησίων, πραγματοποιήθηκε χθες 27/6. Μετά την ΕΡΤ, σειρά για λουκέτο παίρνουν νοσοκομεία, σχολεία και δεκάδες οργανισμοί του δημοσίου. Να τους σταματήσουμε τώρα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 27/6 ενάντια στο επαπειλούμενο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων. Στην κινητοποίηση, η οποία διοργανώθηκε από το σωματείο του νοσοκομείου, παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, Μαρία Μπόλαρη, Βασίλης Κυριακάκης και Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στον χαιρετισμό που πραγματοποίησε ο πρώτος, υπογράμμισε ότι τόσο η παρουσία της αντιπροσωπείας των βουλευτών όσο και η μεγάλη συμμετοχή των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει όλες τις δυνάμεις της για να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα νοσοκομεία, για να έχουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι – έλληνες και μετανάστες – δημόσια και καθολική περίθαλψη.

Η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής ήταν μαζικότερη από κάθε άλλη φορά – θυμίζουμε ότι καθώς το Γενικό Πατησίων βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των όσων μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν αναλάβει το έργο της «σωτηρίας της χώρας», έχουν οργανωθεί στο παρελθόν πολλές απεργίες και διαδηλώσεις. Μεγάλη ήταν επίσης η συμμετοχή των σωματείων άλλων νοσοκομείων που χαρακτηρίζονται ως «μικρά» και «περιττά» από τους φωστήρες που κόβουν και ράβουν προϋπολογισμούς με στόχο εξόφληση του χρέους την εκπλήρωση των δανειακών συμβάσεων , την ικανοποίηση της εργοδοσίας και των ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο της υγείας. Όλοι δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν συντονισμένα τους αγώνες ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της «νέας» δικομματικής κυβέρνησης.

Τέλος, κρατάμε ως δήλωση που μας εκφράζει όλους το χαιρετισμό εργαζόμενου από την ΕΡΤ: «Ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στην ΕΡΤ θα περάσουν τα κλεισίματα και οι απολύσεις!»

Ετικέτες