Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμρτυρίας, για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος.

Το Σάβ­βα­το  1 Δε­κεμ­βρί­ου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε δια­δή­λω­ση διαμρ­τυ­ρί­ας, για την δο­λο­φο­νι­κή επί­θε­ση που δέ­χτη­κε ο ΛΟ­ΑΤ­ΚΙ ακτι­βι­στής Ζακ Κω­στό­που­λος.

Στην δια­δή­λω­ση συμ­με­τεί­χαν, αντι­σε­ξι­στι­κές-αντι­ρα­τσι­στι­κές συλ­λο­γι­κό­τη­τες, ΛΟ­ΑΤ­ΚΙ ομά­δες και ορ­γα­νώ­σεις της αρι­στε­ράς. Η δια­δή­λω­ση χα­ρα­κτη­ρί­στη­κε από δυ­να­μι­σμό, παλμό και μια ικα­νο­ποι­η­τι­κή μα­ζι­κό­τη­τα. Τα συν­θή­μα­τα, εστιά­ζαν κυ­ρί­ως στην δο­λο­φο­νι­κή επί­θε­ση,  στην βε­βή­λω­ση που δέ­χτη­κε ο Ζακ Κω­στό­που­λος από τα ΜΜΕ, την αστυ­νο­μία και τις φα­σι­στι­κές ομά­δες και στον ρα­τσι­σμό που δέ­χο­νται κα­θη­με­ρι­νά πολ­λοί συ­μπο­λί­τες/ τριες μας.

Η πο­ρεία στα­μά­τη­σε για ένα χρο­νι­κό διά­στη­μα έξω από την Γαδά φω­νά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα, προς τις αστυ­νο­μι­κές αρχές για τις βα­ρύ­τα­τες ευ­θύ­νες που έχει η αστυ­νο­μία για αυτό το απο­τρό­παιο έγκλη­μα. Στα σκα­λά­κια του αστυ­νο­μι­κού τμή­μα­τος πολύς κό­σμος άφηνε και ένα πα­πού­τσι ως συμ­βο­λι­κή πράξη, καθώς την ημέρα που δο­λο­φο­νή­θη­κε ο Ζακ του είχε φύγει το ένα πα­πού­τσι.

Τα μη­νύ­μα­τα και τα συ­μπε­ρά­σμα­τα που έχουν βγει από την συ­γκε­κρι­μέ­νη δια­δή­λω­ση είναι, ότι στην εποχή των μνη­μο­νί­ων ο σε­ξι­σμό, ο ρα­τσι­σμός και ο εθνι­κι­σμός, και η εκ­με­τάλ­λευ­ση παίρ­νουν τρο­μα­κτι­κές δια­στά­σεις.

Τα αντα­να­κλα­στι­κά του κι­νή­μα­τος και της αρι­στε­ράς είναι αρ­κε­τά ικα­νο­ποι­η­τι­κά και αυτό έχει φανεί και σε άλλες πε­ρι­πτώ­σεις με πρό­σφα­τα πα­ρα­δείγ­μα­τα την κι­νη­το­ποί­η­ση των μα­θη­τών ενά­ντια στις εθνι­κι­στι­κές κα­τα­λή­ψεις και την κι­νη­το­ποί­η­ση εκα­το­ντά­δων αν­θρώ­πων για την κα­τα­δί­κη της κα­θα­ρί­στριας. Χρέος, λοι­πόν  του κι­νή­μα­τος και της αρι­στε­ράς είναι να συ­νε­χί­σει να πα­λεύ­ει μα­ζι­κά για όλα αυτά τα ζη­τή­μα­τα και να ορ­γα­νώ­νει αγώ­νες μι­κρούς και με­γά­λους, έτσι ώστε να μην υπάρ­ξουν αλλά θύ­μα­τα στο μέλ­λον.

Ετικέτες