Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν φοιτητές των ΤΕΙ διαμαρτυρόμενοι για τη συγχώνευση τμημάτων και τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η κατάσταση στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά είναι γνωστή. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών περικοπών και της υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση αποφάσισε να ενώσει τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε ένα ενιαίο Πανεπιστήμιο. Το πρόβλημα είναι ότι οι συγχωνεύσεις τμημάτων των παραπάνω ιδρυμάτων γίνονται αποκλειστικά για την εξοικονόμηση πόρων και την εξυπηρέτηση των πολιτικών λιτότητας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αλλοίωση γνωστικών αντικειμένων, η υποβάθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων που θα κατοχυρώνουν τα πτυχία και η επαγγελματική αβεβαιότητα για μια σειρά από εργαζόμενους  των ΤΕΙ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι φοιτητές των ΤΕΙ μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις είχαν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις και είχαν προγραμματίσει και κοινές δράσεις με τους εργαζόμενους. Μία από τις κινητοποιήσεις τους ήταν η σημερινή (27/11) παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πλήθος φοιτητών/τριων περικύκλωσε το Υπουργείο και απέκλεισε τις δύο εισόδους του απαιτώντας να μπουν οι φοιτητές και να τους δοθούν εξηγήσεις γι αυτή την καταστροφική απόφαση. Οι πόρτες δεν άνοιξαν και οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα, μοίραζαν κείμενα και κράταγαν τα πανό τους.

Το Υπουργείο προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση ζήτησε να εισέλθει μια επιτροπή αντιπροσώπων. Προφανώς αυτό ήταν στάχτη στα μάτια, αφού βλέποντας ότι οι φοιτητές αρνούνταν να απομακρυνθούν από τις δύο αποκλεισμένες εισόδους του Υπουργείου, αρνήθηκε τελικά ακόμη και την είσοδο επιτροπής αντιπροσώπων. Είναι προφανές ότι το Υπουργείο προσπάθησε να αξιοποιήσει για άλλη μια φορά την τακτική της φθοράς και της δήθεν διαπραγμάτευσης προκειμένου να αποσυντονίσει την αγωνιστική δράση των φοιτητών των ΤΕΙ.

Όσοι/ες ήταν σήμερα εκεί έδειχναν αποφασισμένοι/ες να παλέψουν μέχρι τέλους για την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης για συγχώνευση των ΤΕΙ. Το ζήτημα είναι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις να αποκτήσουν κοινό βηματισμό με τις αντίστοιχες των εργαζομένων προκειμένου να μαζικοποιηθεί και να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο αγώνας που δίνεται.