Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρέμβαση – διαμαρτυρία στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τη διεξαγωγή θεατρικών σεμιναρίων που συνδιοργανώθηκαν με την Ισραηλινή Πρεσβεία και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Τη στιγμή που τα θύματα της βάρβαρης πολιτικής του σιωνιστικού κράτους – νεκροί, τραυματίες, άστεγοι - ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες μόνο από την τελευταία σφαγή του φετινού καλοκαιριού, δεν νοείται συνεργασία με το κράτος – τρομοκράτη και μάλιστα σε πολιτιστικό επίπεδο.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι οργανώσεις: Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής Προσφύγων, Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδας, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό.

Παραμείναμε έξω από το χώρο των σεμιναρίων με ειρηνική διαμαρτυρία, ενώ αντιπροσωπία από τις οργανώσεις μπήκε στο χώρο την ώρα του διαλείμματος όπου διάβασε το κείμενο και απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες ζητώντας τους να μην νομιμοποιούν τη σφαγή, να αποχωρήσουν και να βοηθήσουν στην διεθνή απομόνωση του Ισραήλ. Ο Μιχιάρ Εκτάμι από την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων μας ενημέρωσε ότι κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού την Πέμπτη 4/9 στις 14.00 με τους υπεύθυνους του ιδρύματος ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά μας. Ευχαρίστησε όλες τις οργανώσεις για την αλληλεγγύη τους και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν πολύπλευρες δράσεις και συνεχής συμπαράσταση μέχρι την επίτευξη της αυτοδιάθεσης για τον Παλαιστινιακό λαό.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην Παλαιστίνη, και να στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία. Κάθε σχέση πολιτική, διπλωματική, στρατιωτική και οικονομική με το κράτος του Ισραήλ πρέπει να διακοπεί μέχρι να αλλάξει η δολοφονική πολιτική του.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Ετικέτες