Είμαστε σε αλληλεγγύη με τον δίκαιο αγώνα σας

Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες του προσφυγικού καταυλισμού του Λαυρίου είμαστε σε αλληλεγγύη με τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα σας.

Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει εξαπολύσει τεράστιες επιθέσεις ενάντια στους εργάτες και εργαζόμενους  για να υλοποιήσει τα μέτρα που επιβάλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να λογαριάσει τα δίκαια αιτήματα των εργατών και των εργαζομένων τους απολύει και τους ρίχνει στην αγκαλιά της ανεργίας και της φτώχειας. Έχουν ισοπεδωθεί το σύστημα υγείας και παιδείας, τα ασφαλιστικά και έχει έρθει η σειρά των απολύσεων.

Ο δίκαιος αγώνας σας πιστεύουμε ότι θα βρει ανταπόκριση από τους εργάτες, εργαζόμενους και από όλα τα εκμεταλλευόμενα στρώματα. Η νίκη σας θα είναι νίκη όλων των εκμεταλλευόμενων αλλά ο αγώνας αυτός μπορεί να παίξει τον πιο σημαντικό κρίκο της αντίστασης του ελληνικού λαού. Είμαστε δίπλα σας, είμαστε μαζί σας.

Εδώ και 8 μέρες στο στρατόπεδο του Λαυρίου οι πολιτικοί πρόσφυγες βρίσκονται σε απεργία πείνας για τα προβλήματα τους. Καταρχάς στο στρατόπεδο μένουν δεκάδες παιδιά, μωρά, γυναίκες, που παλεύουν να επιβιώσουν σε άθλιες συνθήκες. Εδώ και καιρό εκφράζουμε και κάνουμε κάθε κίνηση για να ακουστεί η φωνή μας. Όμως κλείνουν τα αυτιά για να μην ακούν και τα μάτια για να μην βλέπουν. Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε απεργία πείνας για τα δίκαια αιτήματα μας όπως:

Να αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αιτήσεων ασύλου. Η κόκκινη κάρτα να χορηγηθεί στο Λαύριο όπως γινόταν παλιότερα.

-να υπογραφεί η νέα σύμβαση για το στρατόπεδο, να γίνουν επισκευές στις κτηριακές εγκαταστάσεις. Την καταβολή των δεδουλευμένων των ελλήνων εργαζόμενων στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες. Την άμεση απελευθέρωση του Μπουλούτ Γιαιλά  τον οποίο απήγαγαν και παρέδωσαν στις Τουρκικές φασιστικές αρχές.

Νίκη στον αγώνα σας.

Οι πολιτικοί πρόσφυγες του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου

Ετικέτες