Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι 17, από τους συνολικά 24 συλληφθέντες της 9ης Οκτωβρίου, ημέρα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στην άφιξη της Α. Μέρκελ. Σε δήλωσή της, η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, η οποία βρισκόταν μέχρι αργά το βράδυ στην Ευελπίδων, μαζί με άλλους αλληλέγγυους, σημειώνει:

«Να σταματήσει τώρα ο κατήφορος του αυταρχισμού και της καταστολής, για τον οποίο τεράστιες ευθύνες έχουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Το επαναλαμβανόμενο «μοτίβο» καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η κατά το δοκούν εφαρμογή των κανόνων δικαίου και η επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στη μνημονιακή βαρβαρότητα, έκανε ξανά την εμφάνισή του και στην περίπτωση των συλληφθέντων της 9ης Οκτωβρίου: προληπτικές προσαγωγές, συλλήψεις στο σωρό, κατασκευασμένες κατηγορίες, βιαιοπραγίες αστυνομικών πριν και μετά τις συλλήψεις, πολυήμερη κράτηση στη ΓΑΔΑ ακόμη και 13χρονων παιδιών, εξοντωτικές ανακριτικές διαδικασίες, δημόσια διαπόμπευση με ανάρτηση φωτογραφιών των κατηγορουμένων στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμα και όσοι «μπερδεύονται» με τη θεωρία των «δύο άκρων», η μεροληψία υπέρ των φασιστών βγάζει κυριολεκτικά μάτι. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, μπορεί ελεύθερα να μαχαιρώνει μετανάστες, να επιτίθεται σε αριστερούς αγωνιστές και ομοφυλόφιλους και να απελευθερώνει σαν να είναι σε φιλικό της σπίτι (ή μήπως είναι;) προσαχθέντες, μέσα από κλούβα των ΜΑΤ.  

Εν όψει της πανεργατικής γενικής απεργίας στις 18/10 και των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν τα συνδικάτα, πληροφορούμε την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που έχει το θράσος να «κουνάει το δάχτυλο» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αντί να απολογείται για την στοχοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και τις αυθαιρεσίες των δυνάμεων ασφαλείας, ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν θα φοβηθούν. Μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην συγκυβέρνηση, στην τρόϊκα και στις πολιτικές άγριας λιτότητας που οδηγούν την πλειοψηφία της κοινωνίας σε εξόντωση. Ο αγώνας και η προοπτική της ανατροπής των μνημονίων και της κυβέρνησης, θα νικήσουν το φόβο».

Ετικέτες