Όλοι στη συγκέντρωση υποδοχής: Τρίτη 31 Γενάρη, 1μμ, 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Ακροπόλεως & Παντειχίου)

 Η Νίκαια ξέρει από προσφυγιά, ξέρει και από αγώνες. Όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα καλωσόρισε με χαρά τα προσφυγόπουλα έτσι κι εμείς θα δεχτούμε με μια ανοιχτή αγκαλιά τα 27 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, δείχνοντας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας για τα παιδιά που βίωσαν πολέμους, φτώχεια αλλά και την περιπέτεια να περάσουν από τις θάλασσες του Αιγαίου.

 Δεν θα επιτρέψουμε  σε καμία περίπτωση τους υπόδικους νεοναζί φονιάδες να εμφανίζονται με τον μανδύα του "αγανακτισμένου γονέα και κατοίκου" και να ρίχνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο κατά των προσφυγόπουλων. Ο νεοναζί Λαγός και οι χρυσαυγίτες που εισέβαλαν στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, πήραν μαζική και ενωτική απάντηση από τον κόσμο του Πειραιά, που πλημμύρισε το Πέραμα το Σάββατο 21 Γενάρη.

 Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να διαφυλάξουμε τα σχολεία μας από κάθε λογική ρατσισμού και αποκλεισμών.

 Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε φροντίσει ήδη από το Σεπτέμβρη να ενταχθούν τα προσφυγόπουλα στην πρωινή ζώνη, προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών, για τη δημιουργία τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης. Αυτές τις μέρες η κακοκαιρία μας έδειξε πόσο απάνθρωπη είναι η ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δύο άνθρωποι τουλάχιστον χάθηκαν απ'ότι φαίνεται, λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης. Όλοι οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες, να ενταχθούν στις πόλεις, σε δημόσιες δομές φιλοξενίας. Με ευθύνη των Δήμων και όχι των ΜΚΟ, να ανοίξουν τα κτίρια που παραμένουν κλειστά και ρημάζουν και να διατεθούν για τη φιλοξενία των προσφύγων. 

 Στα μάτια αυτών των ανθρώπων βλέπουμε τα βάσανα των δικών μας παπούδων που εγκαταστάθηκαν στη Νίκαια, πριν από 90 χρόνια. Ζούμε όμως και τα δικό μας γολγοθά. Τα δικά μας τα σπίτια, τα σχολειά, τα νοσοκομεία, οι ζωές μας δεν βομβαρδίζονται από βόμβες, όμως καταστρέφονται καθημερινά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων και των μνημονίων τους.

 Οι ίδιοι που μας τις επέβαλαν αυτές τις πολιτικές είναι αυτοί που βομβαρδίζουν τη Μέση Ανατολή και είναι αυτοί που υψώνουν φράχτες στην ξηρά και τη θάλασσα της Ευρώπης. Η κυβέρνηση συμμετέχει σε αυτά τα εγκλήματα υπογράφοντας τη Συμφωνία ΕΕ Τουρκίας, διατηρώντας το φράχτη στον Έβρο και κρατώντας τους πρόσφυγες φυλακισμένους μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-παγίδες θανάτου, με στόχο την απέλασή τους. Διεκδικούμε να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες.

 Δημόσια υγεία σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει ούτε για τα ντόπια παιδιά, όταν η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης για την Υγεία, όταν κλινικές και ασθενοφόρα λειτουργούν χωρίς γιατρούς και νοσοκομεία κλείνουν. 

Δημόσια παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών και μικρότερα τμήματα. Χωρίς περισσότερα σχολεία, βελτίωση κι επισκευή των ετοιμόρροπων υποδομών και δωρεάν γεύματα για τους μαθητές.

 Οι πρόσφυγες δεν έφεραν την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση στην υγεία και τις γειτονιές αλλά οι περικοπές των κυβερνήσεων, τα μνημόνια και η κρίση ενός συστήματος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι τα κέρδη για λίγους. Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν την ημέρα της ορκωμοσίας του Τραμπ σε ΗΠΑ και Ευρώπη και είναι ακόμα στους δρόμους, οι απλοί άνθρωποι που αγωνιζόμαστε για το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας, είμαστε η δύναμη που μπορεί και θα τσακίσει τη φτώχεια και το ρατσισμό. Για μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

Διεκδικούμε :

  •  Δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως. Να εγγραφούν όλα των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, χωρίς αποκλεισμούς, εμπόδια και διαχωρισμούς, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση στις χώρες τελικού προορισμού. 

  •  Ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού.

  •  Δωρεάν σίτιση και υγειονομική περίθαλψη για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

  •  Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών για τη μόρφωση όλων των παιδιών.

  •  Δωρεάν μεταφορά και ισοκατανομή στα όμορα σχολεία των δομών «φιλοξενίας». Ολιγομελείς Τάξεις Υποδοχής εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, και τμημάτων για τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας. Πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για όλες τις ευπαθείς ομάδες προσφύγων, μεταναστών και ντόπιων. 

Όλοι στη συγκέντρωση υποδοχής: Τρίτη 31 Γενάρη, 1μμ, 15ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας (Ακροπόλεως & Παντειχίου)

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" Πειραιά

Ετικέτες