Νεκρή κατέληξε η εργαζόμενη ως αποκλειστική νοσοκόμα από την Αρμενία που εργαζόταν χωρίς άδεια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Η 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν, προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο στο νοσοκομείο, πήρε φόρα και πήδησε από παράθυρο του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου. Αρχικά είχε πολλαπλά κατάγματα, αλλά στο τέλος κατέληξε.

Ο θάνατος της 50χρονης δεν είναι ατύχημα. Είναι ταξική δολοφονία. Δολοφονία με πρώτους υπεύθυνους τους υπουργούς Υγείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φέρουν την πολιτική ευθύνη, γιατί επί χρόνια ψεύδονται ότι έχουν ως προτεραιότητα την υγεία, αλλά η χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, στα 4,5 χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, μειωνόταν κάθε χρόνο. Φέρουν την πολιτική ευθύνη, γιατί κοκορεύονται ότι έκαναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ αυτές ήταν ελάχιστες για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Φέρουν την ευθύνη, επειδή άφησαν να εξαπλωθούν στο χώρο των αποκλειστικών ρατσιστικά ακροδεξιά κυκλώματα που μοίραζαν συνεχώς διαφημιστικές κάρτες για φτηνές Ελληνίδες αποκλειστικές, χτυπώντας τα μεροκάματα που αυτές οι γυναίκες έπαιρναν και αφήνοντας την κοινωνία είτε να καταγγέλλει τις μετανάστριες αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε χτυπημένοι και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι από τις μνημονιακές πολιτικές, να επιλέγουν το πιο φθηνό προσωπικό, όπως στην περίπτωση της δολοφονημένης Αρμένισας. Φέρουν την ευθύνη ως κυβέρνηση, επειδή, παρά την αντιρατσιστική ρητορική τους, δεν νομοθέτησαν τη νομιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των μεταναστών και των προσφύγων, ώστε αυτοί να μη γίνονται «παιχνιδάκι» στα χέρια επιτήδειων και μαφιόζων και να μη ζουν με το φόβο της σύλληψης και της απέλασης σαν άνθρωποι τρίτης κατηγορίας.

Η επόμενη κυβέρνηση είναι προφανές ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Άδωνη Γεωργιάδη που ως υπουργός υγείας καλούσε με εγκύκλιό του τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να έχουν ρόλο σεκιούριτι σε βάρος αποκλειστικών κύρια μεταναστριών νοσηλευτριών. Ενώ ο ρατσιστικός βόθρος που ξέσπασε από δημοσίευμα της Athens Voice μετά το περιστατικό, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και όχι μόνο έχουν να οργανώσουν πολύ σκληρούς αγώνες, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων και ίσα δικαιώματα για ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους.

Ετικέτες