«Γειτόνισσες, γείτονες, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Εμείς, οι κάτοικοι του πεζόδρομου της Θεμιστοκλέους από την Δερβενίων έως την Καλλιδρομίου, ζούμε καθημερινά την εξάπλωση των συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται: οικειοποίηση των δημόσιων χώρων από ναρκεμπόρους, δολοφονίες, πυροβολισμοί, απειλές και ξυλοδαρμοί, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, απόπειρες βιασμού, παρενοχλήσεις και ατέλειωτη φασαρία ως τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Πριν λίγες βδομάδες περιφέρονταν έξω από το βρεφονηπιακό σταθμό της γειτονιάς μας με μαχαίρι. Πριν λίγες μέρες, περαστική τραυματίστηκε από σφαίρα.

Για όλα τα παραπάνω και όλα όσα ζούμε ο καθένας από εμάς καθημερινά, παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε εσάς, τους συνγείτονές μας στους γύρω δρόμους, σε ανοιχτή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει, και σε δράση.

Ελάτε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα για να προστατέψουμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, και να διατηρήσουμε το φιλόξενο χαρακτήρα της γειτονιάς μας.

Οι κάτοικοι της οδού Θεμιστοκλέους και της ευρύτερης περιοχής».

Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση, αποτυπώσαμε με τον πιο γλαφυρό τρόπο την πραγματικότητα όπως την ζούμε, την κάναμε γνωστή στους συν-γείτονες και μαζί την μοιράσαμε στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια η πρώτη μας δράση με χαριστικό παζάρι ρούχων, βιβλίων, μοίρασμα φυλλαδίων κ.ά με τη συνδρομή της δομής του «Ο Σκόρος» στα σημεία ακριβώς που κινείται το ναρκεμπόριο. Τρεις μέρες μετά ακολούθησαν συλλήψεις μαφιόζων στα συγκεκριμένα σημεία διακίνησης. Τυχαίο; Δε νομίζουμε. Αναγκάστηκαν να παρέμβουν σ’ ένα μεγάλο ζήτημα που είχε βουίξει ο τόπος, και η άμεση πίεση που άσκησαν οι δράσεις μας πιστεύουμε. Αυτή η εξέλιξη μας ικανοποιεί, έστω και προσωρινά. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι λύθηκε το πρόβλημα των ναρκωτικών στην περιοχή και ευρύτερα στα Εξάρχεια. Όμως δείχνουμε τους δικούς μας τρόπους και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, επιχειρούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας και από τα κάτω. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και την απροθυμία κράτους και αστυνομίας να λύσουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα. Η αστυνομία είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση. Εμείς οι κάτοικοι των Εξαρχείων γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και δεκαετίες τα θέατρα των επιχειρήσεων, με ξύλο, συλλήψεις, χημικά. Το τρίπτυχο κρατική καταστολή-ναρκομαφίες-κοινωνικός κανιβαλισμός είναι εδώ και είναι ενεργό.

Συνεχίζουμε με συνελεύσεις, συζητήσεις, πάρτι δρόμου, θέατρο, μουσική.

Καλούμε τους κατοίκους σε μουσική εκδήλωση με την Μπάντα Χάλκινων-Πνευστών η «ΑΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΑ».

Παρασκευή 26 Οκτώβρη στις 9 μμ., Θεμιστοκλέους και Μεθώνης. Να είμαστε όλοι εκεί.

Επαναδιεκδικούμε δρόμους και γειτονιές

Ετικέτες