ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετείχε με μαζική παρουσία, χαιρετίζει τη δυναμική κινητοποίηση συλλογικοτήτων, κινημάτων, πολιτικών φορέων, απλών πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων, και  κατάφεραν να ακυρώσουν τη διαδικασία των πλειστηριασμών σήμερα στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλει την Αστυνομία Θεσσαλονίκης, με απόφαση της οποίας δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν με βία να βγάλουν από την αίθουσα τις δεκάδες κόσμου που είχαν συρρεύσει, οξύνοντας την κατάσταση, και προκαλώντας μικροτραυματισμούς.

Την αντίδραση των αλληλέγγυων προκάλεσε η προκλητική στάση των συμβολαιογράφων που θα πραγματοποιούσαν τους πλειστηριασμούς, παρά το γεγονός ότι μεταξύ των οφειλετών των οποίων τα ακίνητα «έβγαιναν στο σφυρί» είναι και άπορος με 80% αναπηρία, πολύτεκνος, με παιδί με ειδικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού υιοθέτησε τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλουν, παρά το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο που επιχειρεί να εμφανίσει, τώρα προχωρά ένα βήμα παραπάνω, και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, πετώντας άπορους συμπολίτες μας στους δρόμους, αφού και τους πλειστηριασμούς δε σταμάτησε, και τα «κόκκινα» δάνεια θα δώσει στα αρπακτικά funds.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους συμπολίτες μας σε μαζικούς, δυναμικούς αγώνες, που θα ανατρέψουν τα μνημόνια και όλο το πολιτικό μνημονιακό μπλοκ, θα αναπτύξουν κινήματα αλληλεγγύης και αντίστασης, ώστε να μην αφήσουν κανένα συμπολίτη μας ανυπεράσπιστο απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου και στα κόμματα και στις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.

Εμείς γι᾿ αυτὰ τὰ λίγα κι απλὰ πράγματα πολεμάμε,
γιὰ νὰ μπορούμε νά ῾χουμε μία πόρτα, έν᾿άστρο, ένα σκαμνὶ
ένα χαρούμενο δρόμο τὸ πρωὶ,
ένα ήρεμο όνειρο τὸ βράδι.,,
Γιὰ νά ῾χουμε έναν έρωτα ποὺ νὰ μὴ μάς τὸν λερώνουν,
ένα τραγούδι ποὺ νὰ μπορούμε νὰ τραγουδάμε...

Τάσος Λειβαδίτης