Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Νομαρχιακής, Δημήτρη Σούφλα, μαζί με αντιπροσωπεία του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου αποτελούμενη από τις Μίνα Ρίσκα και Αγγελική Μηλιτσοπούλου, επισκέφθηκαν την Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων, στις 7/6.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε τις τριτοκοσμικές , άθλιες και εξευτελιστικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνεργοι, άποροι και ανάπηροι πολίτες του Δήμου Αθηναίων στην προσπάθεια τους να πάρουν το βιβλιάριο υγείας ή το κοινωνικό επίδομα. Παντελής έλλειψη πόρων, υποδομών και προσωπικού δημιουργούν εφιαλτικές καταστάσεις για πολίτες και εργαζόμενους. Εκατοντάδες πολίτες  στοιβάζονται καθημερινά για ατελείωτες ώρες σε στενούς ακατάλληλους διαδρόμους χωρίς να καταφέρουν τις περισσότερες φορές να εξυπηρετηθούν, καθώς η υπηρεσία μπορεί να διεκπεραιώσει 30-40 υποθέσεις, όταν την επισκέφτονται μέχρι και 180 πολίτες ημερησίως. 

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ρίχνει τους ανάπηρους, άνεργους και άπορους πολίτες στον Καιάδα ισοπεδώνοντας κάθε δομή υγείας και πρόνοιας. Συνυπεύθυνοι σ’ αυτό τον εξευτελισμό των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων που στο όνομα της εκτέλεσης του Καλλικράτη «εκτελούν» τους ίδιους τους δημότες συγχωνεύοντας και ουσιαστικά καταργώντας τις κοινωνικές δομές των Δήμων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αντισταθούν ενάντια σ’ αυτή την πολιτική που λεηλατεί τις ζωές μας. Καλούμε όλους τους συναρμόδιους φορείς να κάνουν το καθήκον τους και να δώσουν τέλος στον εξευτελισμό των πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Ετικέτες