Μαθητής νηστικός επί δύο ημέρες κατέρρευσε, την Τρίτη, στον δρόμο για το σχολείο. Αυτή είναι μια τελευταία είδηση, κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα με τέτοιες ειδήσεις τα «μνημονιακά» χρόνια (http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=36345). Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε την καταγγελία-κραυγή διευθύντριας σχολείου στα Τρίκαλα, που μιλούσε για «…τη θέα ενός σκελετωμένου μικρού παιδιού, ηλικίας 6 χρόνων, που μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση». Και ο κατάλογος δεν τελειώνει.

«Η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο βιώνει αυτό που είχε περιγράψει πριν δέκα χρόνια ο Καναδός καθηγητής κοινωνιολογίας, Ντέιβιντ Τσιλ, στο βιβλίο του Νέα φτώχεια: Τρομακτική ελεύθερη πτώση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς αλεξίπτωτο και χωρίς προστατευτικό δίχτυ από κάτω», έγραφαν οι Γιατροί του Κόσμου, τον Νοέμβριο του 2010 και από τότε η κατάσταση όλο και χειροτερεύει.

Πάνω από 1,5 εκατ. άνθρωποι είναι άνεργοι, οι μισθοί έχουν γίνει «χαρτζιλίκι» και αυτοί συνήθως καταβάλλονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση, τα νοσοκομεία κλείνουν, με τις συγχωνεύσεις του Λοβέρδου, και όσα παραμένουν ανοιχτά καταρρέουν από υλικά και προσωπικό, τα σχολεία το ίδιο…

Και έρχεται σήμερα ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες να μας επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χαράτσι και ψάχνει να βρει πώς θα απολύσει από το Δημόσιο, ανεβάζοντας πιο πάνω την ανεργία, με το πρόσχημα, για άλλη μια φορά, της επόμενης δόσης.

Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα πέσει η κυβέρνηση σαν «ώριμο φρούτο». Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η Αριστερά πρέπει να οργανώσει εδώ και τώρα την αντίσταση, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονικές, στις σχολές και τα σχολεία. Αυτή είναι η δύναμη, που με τους αγώνες της, απεργίες και καταλήψεις, θα βάλει φρένο στις πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, θα τους ρίξει. 

Ετικέτες