Η  δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Γλυφάδα αποτελεί μια προσπάθεια συσπείρωσης παλαιών και νέων, οργανωμένων και ανένταχτων αγωνιστών, που κατεβαίνει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τη νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Βαγγελάτου.

Η Ανυπότακτη Γλυφάδα είναι μια κίνηση που συγκροτήθηκε στη βάση των αγώνων που έχουν δοθεί στο δήμο τα τελευταία χρόνια κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, στο πάρτι του ξεπουλήματος των δημόσιων χώρων και των παραλιών. Αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, βάζοντας στους στόχους της την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ουσιαστική στήριξη των ανέργων, των αδύναμων και των ατόμων με αναπηρία, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας, καθώς και την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, της ομηρείας και της υπερεκμετάλλευσης των όσων δουλεύουν στο δήμο μας. Αγωνίζεται για να αποδοθεί το Μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε όλο τον λαό, για την απόδοση των Αστεριών στον δήμο, καθώς και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας ενάντια στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του Ασκληπιείου Βούλας. Παλεύει ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό και διεκδικεί τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια στην διπλή εκμετάλλευση και ενάντια στον σεξισμό και τη βία.  

Την Παρασκευή 19/4 καλούμε όλους τους φίλους στη συνεστίαση που οργανώνεται στην ταβέρνα «Γιαννιώτικη Γωνιά» για να στηριχτεί η συλλογική προσπάθεια και να συζητηθούν οι δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Την Κυριακή 21 Απρίλη στις 11πμ, στο ΚΑΠΗ Αγ. Τριάδας (Αγ.Τριάδος 20), ξεκινάει μια σειρά συζητήσεων για τα ζωάκια και την αρμονική συνύπαρξη με τους ανθρώπους  στην πόλη μας, με την παρουσία και τη συμβολή κτηνιάτρου. Την εποχή της κρίσης και της δυσκολίας αποδείχθηκε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλησαν να αποκτήσουν κατοικίδια. Οι δημοτικές αρχές οφείλουν να εξασφαλίσουν «μικρές κοινωνίες» που όχι απλά ανέχονται, αλλά αγαπάνε και φροντίζουν τους ανθρώπους και τα ζώα.

Το επόμενο διάστημα οργανώνονται εξορμήσεις στη γειτονιά και στους χώρους εργασίας της περιοχής (Δήμος, ΙΚΑ, Ασκληπιείο Βούλας).

Η Ανυπότακτη Γλυφάδα καλεί σε συμπόρευση και στήριξη όλους τους δημότες που αισθάνονται ότι βάλλονται από τις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης, της επισφαλούς εργασίας, της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος στο όνομα του επιχειρηματικού κέρδους , ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στον σεξισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.  

Ετικέτες