Την Κυριακή 25 Φλεβάρη, η Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στο Mall οργάνωσε εκδήλωση στο ΚΥΒΕ Περιστερίου και κινητοποίηση στο δρόμο, με την παρουσία δεκάδων πολιτών.

Στη χθεσινή σχετική ανάρτηση στη σελίδα της, η δημοτική ομάδα «Πόλης Ξεκίνημα» αναφέρει:

"Σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστεριού και στο δρόμο, δεκάδες πολίτες της Αθήνας και των δυτικών δήμων, μαζί με εκπρόσωπους αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πρωτοβουλιών, συνδικαλιστικών φορέων, εμπορικών συλλόγων και κινημάτων, έδωσαν μήνυμα ενότητας ενάντια στην ανέγερση του mall της BlackRock-Artume στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Η δημοτική ομάδα "Πόλης Ξεκίνημα" ήταν εκεί για να στηρίξει την "Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στο Mall", όπως και κάθε συντονισμένη προσπάθεια κινημάτων και κοινωνικών φορέων ενάντια στην επίθεση στις ζωές και στις γειτονιές μας.

Να μη γίνει το πάρκο της Ακαδημίας Πλατωνος "πίσω αυλή" για φαραωνικά μεγαθήρια!
Να μην κλείσουν κι άλλες μικρές επιχειρήσεις!
Να μην αντικατασταθούν 6.000 θέσεις εργασίας με 1.600 "σκλάβων"!
Να μην περάσει το mall!"

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση εδώ.

Εκπροσωπώντας την δημοτική ομάδα "Πόλης Ξεκίνημα", τοποθετήθηκε η ανεξάρτητη σύμβουλος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Έφη Γαρίδη. Ακολουθεί απόσπασμα από την παρέμβασή της (σε βίντεο εδώ).

"Ό,τι μπορούμε να πετύχουμε από εδώ και πέρα, δεν θα το πετύχουμε αποδεικνύοντας ότι παρανομούν.

Φυσικά και παρανομούν, φυσικά και έχει καταλυθεί κάθε έννοια νομιμότητας και οι νόμοι κόβονται και ράβονται εδώ και χρόνια ανάλογα με τα συμφέροντα της εκάστοτε πολυεθνικής -το ίδιο και στην περίπτωση της Artume. Επομένως αυτήν τη στιγμή όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε όχι ότι είναι παράνομο, αλλά ότι είμαστε αποφασισμένοι να το σταματήσουμε.

Και αυτό θα το κάνουμε με κινητοποιήσεις, με προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Μέσα από επιστημονικούς συλλόγους, γιατί αυτό που γίνεται είναι ένα έγκλημα, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο να χτίζεται ένα μεγαθήριο. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Από τους εμπορικούς συλλόγους που θα πληγούν σε πολύ μεγάλο βαθμό, με ένα τεράστιο συγκρότημα ψυχαγωγίας και εμπορίου που θα συγκεντρώσει τα πάντα εκεί.

Με τους κάτοικους, που η ποιότητα ζωής τους θα υποβαθμιστεί πάρα πολύ και δεν ξέρουμε ακόμα σε τι βαθμό, γιατί δεν έχουν γίνει οι μελέτες.

Θα χάσουμε τον ελεύθερο χώρο μας που είναι το πάρκο. Δεν έχουμε άλλον στην τέταρτη δημοτική κοινότητα, αυτό το πάρκο έχουμε στο οποίο ζούμε όλοι μαζί, όπου περνάμε τα σαββατοκύριακά μας, τα απογεύματά μας. Αυτό θα το ελέγξει μια πολυεθνική εταιρεία.

Υπάρχουν τα περιβαλλοντικά, που δεν ξέρουμε ακόμα με τα ρέματα τι θα γίνει. Τόσοι τόνοι τσιμέντο σε μια ήδη πηγμένη περιοχή.

Πλήττονται όλοι οι κάτοικοι του 4ου Διαμερίσματος αλλά και των περιοχών των δυτικών προαστίων.

Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι κινητοποιήσεις, προτάσεις για δράσεις, για να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο γνωστό σε όλο τον κόσμο αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει, που έχει γίνει από όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και από αυτήν. Και πρέπει να το σταματήσουμε και θα το σταματήσουμε αν είμαστε πολλοί.

Είναι δεκαετής ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής. Τώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις ξεκινήσαμε ένα πυρήνας, το Συντονιστικό Αγώνα, που σιγά-σιγά μεγαλώνει, πρέπει όμως να μεγαλώσει άμεσα και πάρα πολύ.

Μόλις τελειώσουμε, θα πρέπει να παραμείνουμε όλοι εδώ και να κατέβουμε στο δρόμο. Γατί δεν αρκεί μόνο να μιλάμε σε κλειστές αίθουσες, πρέπει να βγούμε στον κόσμο και να μιλήσουμε. " 

Ετικέτες