Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου σύσκεψη σωματείων και φορέων του Δ. Ζωγράφου με θέμα την οργάνωση κοινής εκδήλωσης για το φασισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στη σύσκεψη που οργάνωσε ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. συμμετείχαν – εκτός από τον φορέα που κάλεσε – οι παρακάτω εκπρόσωποι και μέλη από τα παρακάτω σωματεία και κοινωνικούς φορείς :
- Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου
- Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Ιλυσός»
- Δημοτικές Κινήσεις «Μαζί για την πόλη μας» και «Κίνημα στην Πόλη»
- Αντιφασιστικό Μέτωπο Ζωγράφου
- Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
Στη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε ο προβληματισμός για το φαινόμενο του φασισμού αλλά και τη συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας από τις αντιλαϊκές πολιτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνεται σε όλα τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης να συνδιοργανωθεί κοινή εκδήλωση με θέμα «Το λαϊκό κίνημα ενάντια στο φασισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές». Ως ομιλητές προτείνονται οι Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Ψαράς, ένας ομιλητής από την πλευρά του ΠΑΜΕ και Θ. Κούρκουλας.
Ως ημερομηνία προτείνεται η Παρασκευή 29 Νοέμβρη και ως χώρος ο κινηματογράφος ΑΛΕΚΑ.
Παρακαλούνται τα σωματεία και οι κοινωνικοί φορείς που επιθυμούν να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ

Ετικέτες