Nέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Angelus Novus. Πρόκειται για τα βιβλία: Η μετάφραση του Pablo De Santis, Η συνωμοσία του Μονάχου του Wolfgang Schorlau και Μετά τη βροχή του Frédéric H. Fajardie.

Η μετάφραση                                                                                                                         

                                                                                                            Pablo De Santis

       

   192 σελ., 16.5×24, ISBN: 978-618-82665-8-2, τιμή με ΦΠΑ € 12.72

             Μετάφραση: Κρίτων Ηλιόπουλος

Σε μια παραλιακή πόλη που  μοιάζει φάντασμα, σε έναν έρημο, σχεδόν ονειρικό τόπο, σε ένα μάλλον τρομακτικό ημιτελές ξενοδοχείο, διεξάγεται ένα συνέδριο μετάφρασης με προσκεκλημένους μεταφραστές απ’ όλον τον κόσμο. Ενώ στην κοντινή  ακτή εμφανίζονται μυστηριωδώς πτώματα θαλάσσιων λεόντων, στη διάρκεια του συνεδρίου συμβαίνουν ακόμα πιο μυστηριώδεις θάνατοι συνέδρων. Ο αφηγητής Μιγκέλ Ντε Μπλαστ, μεταφραστής και σύνεδρος, αναζητεί τους ενόχους αξιοποιώντας τις επαγγελματικές του ικανότητες, ενώ είναι και ο ίδιος ύποπτος. 

Με τη μαγική δύναμη της λογοτεχνίας, η γλώσσα και οι ερμηνείες της γίνονται αντικείμενο μυθοπλασίας σε μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου, ενώ οι λέξεις μεταφράζονται σε πραγματικότητα -και αντιστρόφως- σ' ένα συναρπαστικό λογοτεχνικό παιχνίδι. 

Ο συγγραφέας Πάμπλο Δε Σάντις γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1963. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες και εργάστηκε ως δημοσιογράφος, σεναριογράφος και δημιουργός κόμικς. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Opera η Μαύρη φιλολογία (2003).

Η συνωμοσία του Μονάχου                                                                                                                          

                                                                                                            Wolfgang Schorlau

       

   376 σελ., 16.5×24, ISBN: 978-618-82665-9-9, τιμή με ΦΠΑ € 15.90

            Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

«Το αστυνομικό μυθιστόρημα είναι το κοινωνικό μυθιστόρημα της εποχής μας» ισχυρίζεται ο Βόλφγκανγκ Σορλάου. Στο επίκεντρο των αστυνομικών μυθιστορημάτων του βρίσκονται ο Γκέοργκ Ντένγκλερ, ιδιωτικός ντετέκτιβ που αποχώρησε από την αστυνομία, αλλά και η γερμανική κοινωνία, η καπιταλιστική κρίση, το πολιτικό έγκλημα, ο ναζισμός και οι αποσιωπημένες πτυχές του γερμανικού «οικονομικού θαύματος». Η Συνωμοσία του Μονάχου (Das München-Komplott) είναι το πέμπτο βιβλίο από τη σειρά των υποθέσεων του Ντένγκλερ. Κυκλοφόρησε το 2009, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της κρίσης των τραπεζών και την έναρξη της γενικευμένης επίθεσης στον κόσμο της εργασίας. Σ’ αυτό το φόντο, o Nτένγκλερ αναλαμβάνει να ερευνήσει πάλι τα στοιχεία από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Γιορτή της Μπίρας του Μονάχου στις 26 Σεπτεμβρίου 1980. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Ντένγκλερ ανακαλύπτει σκοτεινές αντιφάσεις κι αρχίζει να θέτει επικίνδυνες ερωτήσεις: Ήταν στ’ αλήθεια ο δράστης ένας «τρελός» χωρίς άλλες διασυνδέσεις; Ή μήπως υπήρξε ανάμειξη κρατικών υπηρεσιών της Δυτικής Γερμανίας και αξιωματούχων του ΝΑΤΟ; Στο συναρπαστικό πολιτικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Σορλάου αξιοποιούνται αρχειακό υλικό και νέα πορίσματα της έρευνας γι’ αυτή την πολύκροτη υπόθεση, στην οποία ανιχνεύονται πια και πιθανές διασυνδέσεις του κράτους με την ακροδεξιά τρομοκρατία.

                                                                   ⊙

Ο Βόλφγκανγκ Σορλάου γεννήθηκε το 1951 σε μια μικρή πόλη της Ρηνανίας. Ασχολήθηκε με το εμπόριο και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως μάνατζερ στη βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών προτού καταφέρει στα πενήντα του να εκπληρώσει το όνειρό του και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή. Έχει γράψει μέχρι σήμερα οχτώ βιβλία με ήρωα τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Γκέοργκ Ντένγκλερ. Ο Βόλφγκανγκ Σορλάου τιμήθηκε το 2006 με το Γερμανικό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας. Περισσότερα για τον συγγραφέα και τα βιβλία του θα βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.schorlau.com.

Μετά τη βροχή                                                                                                                         

                                                                                                            Frédéric H. Fajardie         

304 σελ., 16.5×24, ISBN: 978-618-83238-1-0, τιμή με ΦΠΑ € 15.00         

               Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς

1947. Ο Τζο Ντικμάν, νεαρός Γάλλος που έχει πολεμήσει σε όλα τα μέτωπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι φορτωμένος με παράσημα, νιώθει χαμένος σε μια μεταπολεμική Γαλλία που έχει λησμονήσει τους αληθινούς της ήρωες. Ανοίγει, με τον φίλο του Σκαρφάτι, ένα γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Η πρώτη μεγάλη υπόθεση που αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν αποδεικνύεται πραγματική βόμβα! Ένας δισεκατομμυριούχος πέφτει από το ιδιωτικό του αεροπλάνο πάνω από τη Μάγχη και οι συνεπιβάτες του σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλο. Ερευνώντας, οι δύο ιδιωτικοί ντέτεκτιβ διασταυρώνονται με μια ακατανίκητα γοητευτική ξανθιά με γκρίζα μάτια, με μουσικούς της τζαζ και νεαρούς «ζαζού» του Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε που ακολουθούν τη μόδα της εποχής και παθιάζονται με την τζαζ, με μια ρομαντική πόρνη που ερωτεύεται τον Ντικμάν, με διεφθαρμένους μπάτσους, με αντιστασιακούς, με πρώην γκεσταπίτες κι Αμερικανούς στρατιώτες ευγενικούς όσο και αφελείς.

Ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια παράξενη μεταπολεμική περίοδο όπου το χιούμορ και το γέλιο αντισταθμίζουν την πίκρα και την απογοήτευση μιας βροχερής Γαλλίας που αποφασίζει να κλείσει τους οίκους ανοχής της.

…………………………

Ο Φρεντερίκ Α. Φαζαρντί γεννήθηκε το 1947 στο Παρίσι με το όνομα Ρονάλ Μορώ. Εγκατέλειψε το σχολείο, δούλεψε ως ξυλουργός, ελαιοχρωματιστής και χτίστης και συμμετείχε στις εργατικές κινητοποιήσεις του Μάη του ’68. Συνέχισε τις σπουδές του μετά τα είκοσι πέντε του χρόνια.

Θεωρείται εκπρόσωπος, μαζί με τον Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ, του γαλλικού νουάρ μυθιστορήματος néo-polar. Έγραψε περισσότερα από σαράντα μυθιστορήματα, τριακόσια εξήντα πέντε διηγήματα, δοκίμια, θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο, καθώς και σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε επίσης με την Humanité και το Charlie Hebdo. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις. Πέθανε την Πρωτομαγιά του 2008.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του Η νύχτα των Παπουτσωμένων Γάτων (La Nuit des chats bottés) από τις Εκδόσεις Angelus Novus και Φονιάδες μπάτσων (Tueurs de flics) και Η Θεωρία του 1% (La Théorie du 1%) από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων.

Ετικέτες