καταγγελία της Απεργιακής Επιτροπής ΕΜΠ σχετικά με την συνεχιζόμενη αρθρογραφία στο Βήμα Online της δημοσιογράφου κ. Παπαματθαίου αλλά και την συνεχιζόμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αποφασης της ΓΣ των εργαζομένων στις 21/10/13.

Διαβάσαμε με έκπληξη το νέο άρθρο της δημοσιογράφου του Βήματος κ.Παπαματθαίου, η οποία μέσα σε μερικές ώρες ασχολήθηκε για δεύτερη φορά με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, διασπείροντας ψευδείς ή διαστρεβλωμένες ειδήσεις.
Εν αρχή υπήρχε η «πληροφορία» της δημοσιογράφου ότι ως εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αποφασίσαμε την συμπλήρωση της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας.
Μετά από την αποστολή στις εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο τόσο της απόφασης της χθεσινής μαζικότατης Γ.Σ των εργαζομένων, όπου σχεδόν ομόφωνα αποφασίστηκε η ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ της πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ, όσο και συγκεκριμένης ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ αυτής της είδησης, η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι «ανασκεύασε» την αρχική είδηση, γράφοντας ένα νέο άρθρο στο οποίο πάλι σύμφωνα με δικές της πληροφορίες οι εργαζόμενοι του ΕΜΠ αποφάσισαν «για τα μάτια του κόσμου» το ότι δεν απογράφονται, αλλά στην πράξη θα το κάνουν.
Αν το άρθρο σταματούσε εκεί, θα λέγαμε ότι πρόκειται για άλλη μια εκτίμηση μιας δημοσιογράφου, η οποία σπεύδει να προσφέρει καλές υπηρεσίες σε κυβέρνηση και Τρόικα, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι της.

Το άρθρο όμως συνεχίζει, διανθισμένο όχι απλά με «μισές αλήθειες», αλλά με ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΨΕΜΑΤΑ.
Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσιογράφο, η αρχική απόφαση της συνέλευσης ήταν ότι οι εργαζόμενοι συμφώνησαν ότι «είναι υποχρεωμένοι να απογραφούν στην ειδική ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ», απόφαση που σύμφωνα με τις «πηγές» της δημοσιογράφου άλλαξε αργότερα «δια περιφοράς»!
Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, ισχυρίστηκε ότι η συνεδρίαση της ΓΣ διακόπηκε.

Ποια είναι η αλήθεια

Η Γ.Σ. των εργαζομένων ήταν μια από τις μαζικότερες του τελευταίου 1,5 μήνα στην οποία συμμετείχαν πλέον των 500 συναδέλφων. Η Γ. Σ. αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα, με δύο μόνο ψήφους κατά, την μη συμμετοχή στην ατομική διαδικασία συμπλήρωσης της πλατφόρμας του ΥΠΑΙΘ. Η συνέλευση προφανώς και δεν διακόπηκε και προφανώς δεν άλλαξε η απόφασή της. Το γεγονός και μόνο ότι η δημοσιογράφος από το σύνολο των περίπου 30 ομιλιών που έγιναν επέλεξε να μεταφέρει την άποψη του μοναδικού ομιλητή ο οποίος πρότεινε να συμπληρωθεί η πλατφόρμα, αποδεικνύει και το γεγονός ότι ο σκοπός του εν λόγω άρθρου δεν ήταν η αντικειμενική ενημέρωση του κοινού αλλά η κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων του ΕΜΠ και το σπάσιμο του ενιαίου μετώπου αγώνα των 8 πανεπιστημίων. Επίσης στοχεύει στην τρομοκράτηση ατομικά του κάθε συναδέλφου ώστε τελικά υπό το καθεστώς του φόβου και της αμφιβολίας να πράξει αυτό που το άρθρο ουσιαστικά εύχεται, δηλαδή την υποβολή στοιχείων από τους συναδέλφους, σπάζοντας την απεργία τους.

Η στάση τόσο της συγκεκριμένης δημοσιογράφου όσο και αρκετών άλλων συναδέλφων της είναι πλέον προφανής. Λειτουργώντας ως «βαποράκια» των σχεδίων κυβέρνησης και Τρόικας κατασυκοφαντούν κάθε λαϊκή/εργατική κινητοποίηση που εναντιώνεται στα σχέδια αυτά. Προβάλλονται δε ως έγκριτες γραφίδες, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Η συγκεκριμένη δε δημοσιογράφος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της στον τομέα αυτό, όταν σε παλαιότερη συνεδρίαση του συλλογικού της οργάνου (ΕΣΗΕΑ) και σε περίοδο αγωνιστικών διεκδικήσεων του κλάδου της για την υπογραφή ΣΣΕ, είχε προτείνει ως συλλογική σύμβαση των δημοσιογράφων αυτή που η εργοδοσία της ήθελε να επιβάλλει ως ατομική σύμβαση (με 20% μείωση μισθού, κλπ) στον οργανισμό που εργάζεται.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠ

Ετικέτες