Η αστυνομία για άλλη μια φορά επιτίθεται με μαφιόζικο τρόπο σε φοιτητές.

Σήμερα το πρωί (19/4) περίπου 40 μέλη των φοιτητικών σχημάτων της Αριστερής Ενότητας προχώρησαν σε ακτιβισμό έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των προσφύγων και αναρτώντας πανό στην είσοδο του υπουργείου. Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η αστυνομία λόγω της παρουσίας φωτογράφων δεν προέβη σε κάποια ενέργεια. Αντίθετα περίμεναν την αποχώρηση των φοιτητών προκειμένου να τους επιτεθούν τραμπούκικα και πισώπλατα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κυνήγησαν φοιτητές μέσα στη μέση του δρόμου ενώ περνούσαν αυτοκίνητα. Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο σε αυτό αλλά η μανία τους έφτασε μέχρι το σημείο να κατέβουν στην πλατφόρμα του μετρό στην Κατεχάκη και να σταματήσουν το συρμό που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι η αστυνομία παρουσιάζεται άκρως δυσκίνητη στο να κυνηγήσει φασίστες μαχαιροβγάλτες, αλλά στήνει ολόκληρη επιχείρηση για 40 φοιτητές με ένα πανό και δύο τρικάκια. Η ΕΛ.ΑΣ., παρά τη δήθεν "αριστερή" κυβέρνηση, προχώρησε για άλλη μια φορά σε τελείως αναίτιες προσαγωγές φοιτητών και σε επίδειξη κρατικής πυγμής.

Λίγο μετά τις 14.00, οι 8 προσαχθέντες φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ό,τι και να κάνουν όμως να ξέρουν πως ο κόσμος του κινήματος και της αριστεράς δεν τρομοκρατούνται. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 19/4, πραγματοποιήθηκε ακτιβισμός των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας Αθήνας για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες, τους πνιγμούς στο Αιγαίο  και τις επαναπροωθήσεις-απελάσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας. Με την ολοκλήρωση της ειρηνικής διαμαρτυρίας, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ που συμπεριφέρθηκαν ακριβως με τον ίδιο τρόπο καταστολής και βίας σαν τις δυνάμεις των Δέλτα, κυνήγησαν τους αγωνιστές/στρίες εν μέσω κυκλοφορίας στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Οι εντολές τους ήταν σαφείς: να ξυλοκοπήσουν και να προσαγάγουν τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν προσαχθέντες και ορισμένοι έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Φαίνεται ότι για το ελληνικό κράτος εκτός από τους μετανάστες, εχθρό αποτελούν όσοι και όσες αγωνίζονται για τα δικαιώματα των κατατρεγμένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρο πως καταπνίγει κάθε αγωνιζόμενη φωνή και πάντα με τη βοήθεια των κατασταλτικών μηχανισμών.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συντρόφων μας!

Δεν υποχωρούμε! Η αλληλεγγύη μας θα σπάσει τα δεσμά του φόβου και τα συνορα της ντροπής!

 

Ετικέτες