ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες του Λαυρίου, πραγματοποιήσαμε απεργία πείνας 19 ημερών. Σχετικά με αυτή τη μορφή αγώνα ανακοινώσαμε στην κοινή γνώμη τα 6 αιτήματά μας. Εμείς, πολιτικά άτομα, αν και είμαστε πρόσφυγες, κρατάμε πάντα ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον σε όποια χώρα και αν ζούμε. Αυτό οφείλεται κύρια στην πολιτική μας ταυτότητα. Πιστεύουμε ότι αν χάσουμε την πολιτική μας ταυτότητα, θα χάσουμε τα πάντα. Γι’ αυτό, λόγω της πολιτικής ταυτότητας που χαρακτήριζε αυτή τη μορφή αγώνα, ευχαριστούμε την Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες Λαυρίου, τους πολίτες του Λαυρίου, το Δήμο Λαυρίου, τους εργαζόμενους στον καταυλισμό, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου,  και όλους τους Έλληνες φίλους μας που μας προσέφεραν βοήθεια, τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τον τύπο, τα ραδιόφωνα και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν.

Η απεργία πείνας που κάναμε αφενός μεν είχε χαρακτήρα προειδοποίησης και αφετέρου ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε. Αυτό το διάστημα, σε κάποιες επαφές που είχαμε, ορισμένα από τα αιτήματά μας έγιναν αποδεκτά. Για παράδειγμα, μας υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε επισκευές του κτιρίου, ότι θα διευκολυνθούν οι διαδικασίες υποβολής αιτήματος ασύλου, ενημερώσαμε την κοινή γνώμη για την υπόθεση του Μπουλούτ Γιαϊλά, τραβήξαμε την προσοχή στις ρατσιστικές – φασιστικές επιθέσεις εναντίον μας, ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς το αίτημά μας για επιτάχυνση της εξέτασης των αιτημάτων χορήγησης πολιτικού ασύλου, και υπογράφηκε η συμφωνία για το 2013 ανάμεσα στον Ε.Ε.Σ. του οποίου οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες  και στο υπουργείο Εργασίας.

Θεωρήσαμε καλό να δώσουμε τέλος σε αυτή τη μορφή αγώνα, γιατί ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι σημαντικότερος και θα πρέπει να στραφεί εκεί όλο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ο αγώνας μας δεν είναι υποκειμενικός. Θα στηρίξουμε και θα συμμετάσχουμε στον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Πρέπει να δοθεί τέλος στην τραγωδία των εργαζομένων στην κρατική τηλεόραση. Θεωρούμε ότι πρόκειται για κοινωνική καταστροφή.

Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και αν δεν ριχτούν τα απαιτούμενα βήματα θα αντισταθούμε και πάλι. Εμείς, αν και είμαστε φιλοξενούμενοι, ως πολιτικές οντότητες θα συμμετέχουμε στους δίκαιους αγώνες του ελληνικού λαού. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι η αντίσταση είναι ζωή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

Ετικέτες