Κυριακή 29 Νοέμβρίου 22:28 Επικαιροποίηση ανακοίνωσης NPA Ανακοίνωση του NPA για τη σύλληψη αγωνιστριών/ών στο Παρίσι (289 προσαγωγές και 174 προφυλακίσεις) - μεταξύ αυτών και ο Μπεζανσενό - στην, απαγορευμένη από το κράτος έκτακτης ανάγκης, διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή.

Το Υπουργείο μιλάει για 289 προσαγωγές και 174 προφυλακίσεις. Σε ό,τι αφορά το NPA, γνωρίζουμε ότι συνελήφθησαν πολλές δεκάδες σύντροφοί μας, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαδηλώσουν ειρηνικά στην Place de la République. Το ίδιο ισχύει και για συντρόφους του Ensemble, της AL, και της Solidaires…Βρίσκονται κυρίως στο τμήμα του Bobigny,μαζί περίπου εκατό άλλα άτομα.

Πολλοί διαδηλωτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση χωρίς να γνωρίζουμε ούτε που ούτε και γιατί.

Η συγκέντρωση δέχτηκε κυριολεκτικά επίθεση από την αστυνομία, σε τέτοιο βαθμό που εκατοντάδες διαδηλωτές, πνιγμένοι στα χημικά και χτυπημένοι, χρειάστηκε να καταφύγουν στους παρακείμενους δρόμους. Η κυβέρνηση καταγγέλλει «απαράδεκτες βιαιοπραγίες» από τη μεριά τον διαδηλωτών. Πρόκειται για αισχρό ψεύδος.

Το NPA χαιρετίζει την επιτυχία των κινητοποιήσεων σε πολλές πόλεις. Καταγγέλλει τα έκτακτα μέτρα, ειδικά στο Παρίσι, όπου περικυκλώθηκε ολόκληρη η πόλη για τη δήθεν προστασία των ηγετών που κλήθηκαν να συζητήσουν στην COP21, αυτών που αιματοκυλούν και ρυπαίνουν τον πλανήτη.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι διαδηλωτές και να μην υπάρξει καμία δίωξη.

Ετικέτες