Ενημέρωση από το Φεστιβάλ περηφάνειας Θεσσαλονίκης 2013

Οι φετινές διήμερες εκδηλώσεις του Pride Festival στη Θεσσαλονίκη στις 14 και 15 του μήνα ήταν απόλυτα επιτυχείς με θεαματική συμμετοχή του κόσμου!

Την πρώτη μέρα η εκδήλωση είχε πολύ κόσμο παρά τη βροχή. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα ''ομοφυλοφιλία και φασισμός'' και εισηγήτρια την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου από το περιοδικό Unfollow, προβολή μια μικρού μήκους ταινίας και μια παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος -αφιέρωμα στον Καβάφη.

Το Σάββατο 15-6 οι εκδηλωσεις κορυφώθηκαν στο Λευκό Πυργό από το πρωί , με τη διαδήλωση στους δρόμους της πόλης στις 7 και τις συναυλίες στο χώρο του Pride μέχρι τις πρώτες πρωινές ωρες.

Ο χώρος του Pride ήταν γεμάτος με περίπτερα ΛΟΑΤ , πολιτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Συμμετείχαν η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό , η ΚΕΕΡΦΑ, το Κόκκινο, η ΔΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρέτισε το Pride.

Το Pride χαιρέτησε επίσης, απο τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής και μέλος της Homophonia Γιάννα Γαιτάνη , όπως επίσης παρευρέθηκαν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η πορεία ήταν μεγαλη με τον κόσμο να ξεπερνά τις 5000. Τα μπλοκ ήταν μαζικά και με παλμό. Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν «Παιδεία υγεία ρεύμα και νερό εμπόρευμα δεν είναι ανήκουν στο λαό», «είμαστε όλοι γκέυ , φτωχοί, πακιστανοι εχθροί μας το μνημόνιο και οι νεοναζί», «απο τη σαλονίκη καλά να ακουστεί λοατ και straight παλευουμε μαζί», «Μητροπολίτη  Άνθιμε άκουσε καλά τους ΛΟΑΤ θα παντρέψεις μες στην Αγιά Σοφιά!

Μέρος της πορείας με κύρια τα μπλοκ της Homophonia , της Good As You(th), της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό και της ΚΕΕΡΦΑ πέρασε απο την κατειλημμένη ΕΡΤ3,όπου κατέθεσαν ψήφισμα συμπαράστασης  στους αγωνιζόμενους εργαζομένους. Το συνθημα που ακουγόταν ήταν «από το Pride Festival ως την ΕΡΤ3 αγώνες για ισότητα και για δημοκρατια!»