Εδώ και χρόνια η γειτονιά μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την υποβάθμιση και το μαρασμό. Λογικές μηδενιστικής βίας, συμμορίες κάθε είδους και οι γνωστές πλέον “επεμβάσεις” των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ) δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τις δημιουργικές δυνάμεις της περιοχής, τους κατοίκους αλλά και τους θαμώνες της. Τελευταίο περιστατικό η μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκαν μέλη του κοινωνικού χώρου Κ*ΒΟΞ από εγκληματική συμμορία διακίνησης ναρκωτικών που λυμαίνεται την πλατεία και τη γύρω περιοχή. Συγκεκριμένα, τρία μέλη του Κ*ΒΟΞ δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια ύστερα από παρέμβαση τους σε σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε κοπέλα δίπλα στο χώρο. Οι δύο μάλιστα από τους τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, χωρίς όπως πάντα να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των δραστών.

Ως Λαική Ενότητα Εξαρχείων καταγγέλουμε απερίφραστα τέτοιου τύπου επιθέσεις. Εκφράζουμε μια συνολικότερη ανησυχία-προβληματισμό για την πορεία αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια συμβάντα λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας. Τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί επιθέσεις πολιτικοί χώροι, στέκια αλληλεγγύης, κάτοικοι, εργαζόμενοι, θαμώνες, με την σαφή κάλυψη των τοπικών αστυνομικών αρχών αλλά και των πολιτικών τους προισταμένων οι οποίοι διαχρονικά, συνεπικουρούν το σχέδιο υποβάθμισης και γκετοποίησης της περιοχής. Το οργανωμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών και τα κυκλώματα προστασίας που δραστηριοποιούνται στη γειτονιά μας είναι σαφές ότι απολαμβάνουν την πλήρη ανοχή των αρχών και εξυπηρετούν την επικοινωνιακή τακτική της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και των εκάστοτε κυβερνήσεων γύρω από το υποτιθέμενο “άβατο” των Εξαρχείων, με "τους γκάνγκστερς, τα ναρκωτικά, τις επιθέσεις". Ποτέ η αστυνομία δεν έχει παρέμβει, (με μικρές εξαιρέσεις - στάχτη στα μάτια) απέναντι σε αυτά τα κυκλώματα. Το ΑΤ Εξαρχείων ανέχεται, ουσιαστικά συνγκαλήπτει, τέτοιες εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή. Όχι μόνο αυτό αλλά και στις συνήθεις επιδρομές ή “επιχειρήσεις σκούπα” που κάνουν οι πανταχού παρούσες δυνάμεις των ΜΑΤ και έως πρότεινως της Ομάδας Δέλτα ο μόνιμος στόχος είναι ακριβώς η πολιτική δραστηριότητα που αναπτύσεται απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα κοινωνικού εκφυλισμού.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη που παρατηρείται σε διάφορες υποδομές, π.χ. η παιδική χαρά, τα πάρκα, η καθαριότητα, τα ιατρεία κ.α., συνηγορούν στο ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη προσπάθεια περιθωριοποίησης της γειτόνιας μας, όπου από την μία εγκαθίστανται καθόλα νόμιμα οι μαφιόζοι και οι διακινητές ναρκωτικών με τη μηδενιστική, αντικοινωνική λογική τους και από την άλλη κλείνουν σχολεία (πχ το 35ο) και αφήνεται η περιοχή στη μοίρα της. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε να στηρίξουμε τις δράσεις των κατοίκων, συλλογικοτήτων και δομών αλληλεγγύης με την άμεση ενεργοποίηση μας. Να στηριχτεί ολόθερμα η προσπάθεια δασκάλων και γονέων να μην κλείσει το 35ο Δημοτικό Σχολείο που εξυπηρετεί πολλά παιδιά της γειτονιάς. Καμμιά τσιμεντοποίηση στο λόφο του Στρέφη. Είναι δικό μας χρέος να παλέψουμε για μια γειτονιά αλληλεγγύης και συλλογικής συνύπαρξης, στα χέρια των κατοίκων της, των παιδιών της, της νεολαίας της. Να διώξουμε τις μαφίες  και τις κλούβες από τους δρόμους μας.

Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά απερίφραστα την επίθεση απέναντι στα μέλη του Κ*ΒΟΞ και καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας αυτό το Σάββατο στις 21:00 στην πύλη του Πολυτεχνείου.