Το rproject μεταφέρει ολόκληρο τον διάλογο απο την επίμαχη συζήτηση για τον κώδικα μετανάστευσης στη διαρκή επιτροπή της Βουλής. Τα καρμπόν (με αλλαγμένο μόνο τον τίτλο) δημοσιεύματα σε σελίδες του δεξιού και ακροδεξιού χώρου είναι χαρακτηριστικά για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να καθοριστεί όχι μόνο η ατζέντα άλλα και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αναφερόμαστε σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό.

Ενδεικτικά: "Λαθρογαϊτανάκι"...Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη δήλωσε υπέρ της νομιμοποίησης όλων των μεταναστών, Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αν. Ασημακοπούλου, Η Γαϊτάνη σε παραλήρημα ξαναχτυπά "όλοι οι μετανάστες πρέπει να νομιμοποιηθούν".

Δεν θα τους περάσει!

"Επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε".

ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ: Εάν αυτή τη λογική έχει ο κ. Παυλόπουλος, περί του να έχουν οι μετανάστες βούληση, θα πρέπει να υιοθετηθεί και για τα βαφτίσια, κ. Παυλόπουλε. Θα πρέπει να έχουν βούληση τα παιδιά, να έχουν συνείδηση όταν θα πρέπει να κάνουν το σταυρό τους ή τι όνομα θα παίρνουν, με ποια μορφή θα το παίρνουν κ.τ.λ.. Άρα, αν μιλάμε για τέτοια πράγματα πρέπει να τα εφαρμόσουμε και αλλού. Γιατί τα κάνουμε επιλεκτικά μόνους στους μετανάστες και όχι για τα υπόλοιπα. Αν, λέω, είναι έτσι το σωστό.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τα βαφτίσια και η ιθαγένεια για εσάς, είναι το ίδιο;
ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ: Το ίδιο είναι, γιατί, κ. Παυλόπουλε, ζητάτε το δικαίωμα στους ανθρώπους να αποφασίζουν σε όλα.
Είναι μια καλή κουβέντα. Είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λέει ο κ. Παυλόπουλος και δεν τα αναφέρω αυτά για αντιπαράθεση. Προτείνω, λοιπόν, να μην τα κάνουμε αυτά επιλεκτικά.
Δεύτερον, ο κ. Ρήγας μάς κατηγόρησε ότι κλείνουμε το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ρήγας, εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατηγόρησε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Να υπενθυμίσω στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στον κ. Ρήγα ότι είναι το κατεξοχήν κόμμα – και όχι η Νέα Δημοκρατία - που ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή και τις ιδέες της στην ελληνική κοινωνία. Να υπενθυμίσω ότι επί δεκαετίες δεν είχε μεταναστευτικό Κώδικα και ήταν αόρατοι όλοι οι μετανάστες. Μετά από πολλά χρόνια υπήρξαν κάποιοι νόμοι που νομιμοποιούσαν κάποιους από αυτούς. Τι άλλο να πρωτοθυμηθώ; Τη διαπόμπευση των θυμάτων από τον κ. Λοβέρδο; Να θυμηθώ τον κ. Παπαδόπουλο, Υπουργό Υγείας, που ζητούσε από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να γίνονται ρουφιάνοι των μεταναστών, δηλαδή, να καταγγέλλουν τους μετανάστες στην αστυνομία όταν δεν έχουν χαρτιά; Να μιλήσω για το τείχος του Έβρου που είναι του κ. Παπουτσή; Να μιλήσω για τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης που εσείς τα λέτε κέντρα φιλοξενίας που έγιναν επί ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Να μιλήσω για τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη που μίλησε για υγειονομική βόμβα; 
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Κυρία συνάδελφε, εσείς τι θα κάνετε; 
ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ: Θα σας πούμε.
Να μιλήσω για τις εισβολές στους καταυλισμούς των Ρομά; Να μιλήσω για τη θεωρία των δύο άκρων που την ανεβάζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ενισχύει ουσιαστικά την Χρυσή Αυγή με αυτόν τον τρόπο; Να πω ότι επί Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και συγκυβέρνησης έπρεπε να γίνει η δολοφονία του Φύσσα για να αρχίζουν να τιμωρούνται οι χρυσαυγίτες που μαχαίρωναν καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας; 
Επομένως, αυτές οι θεατρικές παραστάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι γελοιότητες και θα πρέπει να μας απαντήσουν για το πώς ανέβασαν και πώς οργάνωσαν όλη την ιστορία να μπαίνει απέναντι στην Αριστερά η Χρυσή Αυγή. 
Για εμάς ο φασισμός και ο ρατσισμός παλεύεται στον δρόμο. Και το κάνουμε όλη η Αριστερά μαζί με τους μετανάστες που είναι αδέλφια μας – γιατί τους θεωρούμε ταξικά μας αδέλφια. Θα το σταματήσουμε μαζί τους. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και μέσα στη Βουλή. Γι’ αυτό σας ζητάμε και επιμένουμε, μέσα από τις ενστάσεις μας και τις τροπολογίες μας, να κάνετε ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις, διότι είναι πολύ λίγες αυτές που έχετε κάνει, κύριε Υπουργέ. Το νομοσχέδιο έχει πολύ λίγες βελτιώσεις και δεν καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων. 
Καταρχάς, κάνετε μια σοβαρή διάκριση, στην οποία επιμένετε, και είναι ζήτημα φυσιογνωμίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μη μας λέτε ότι μιλάτε για τον προοδευτικό χώρο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ., διαχωρίζετε τους μετανάστες σε νόμιμους και παράνομους, ενώ θα έπρεπε να είναι οι μετανάστες και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όταν δεν τους νομιμοποιείται όλους. Αυτοί που είναι μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τι θα γίνουν; Αυτοί που ήρθαν μετά το 2005 και είναι 8 χρόνια εδώ τι θα γίνουν; Έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Άρα, επιμένετε στις διακρίσεις και στο διαίρει και βασίλευε. Νομίζω, κύριε Υπουργέ, ότι μπορούν να γίνουν περισσότερες βελτιώσεις. Να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άλλοι δημιούργησαν όλο αυτό το κλίμα, πολιτικές που μας έχουν φέρει σε αυτό το πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Ετικέτες