Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ Χαλκιδικής για τα επεισόδια στις 21/10 στις Σκουριές

«Η βόρεια Χαλκιδική και οι χιλιάδες πολίτες της, έζησαν χθες ακόμα ένα επεισόδιο καταστολής και αστυνομικής τρομοκρατίας, με απαγορεύσεις, χημικά, κυνηγητό και ξύλο. Η εταιρία "Ελληνικός Χρυσός" στην προσπάθειά της να επιβάλει την μεταλλουργεία χρυσού στην περιοχή, με τις ευλογίες και την κάλυψη της κυβέρνησης, έχει μετατρέψει την αστυνομία σε μπράβους της, η οποία και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί αναίτια και απροκάλυπτη βία ενάντια σε απλούς ανθρώπους.

Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια, η καταστροφή αυτοκινήτων διαδηλωτών, η προσαγωγή 15 πολιτών μετά την διαδήλωση - που με πολύ "κόπο" και χωρίς στοιχεία, από την μεριά της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, μετατράπηκαν αργά το βράδυ σε συλλήψεις για "στάση κατά της αστυνομίας" - ο προπηλακισμός της βουλευτή μας, Ιγγλέζη Κατερίνας, από αστυνομικούς των ΜΑΤ, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση, η εταιρεία των χρυσοθήρων αλλά και η ηγεσία της αστυνομίας, έχουν αποφασίσει να φτάσουν στα άκρα.

Η τρόικα καταστροφής του περιβάλλοντος και τρομοκρατίας των πολιτών, ας το πάρει χαμπάρι: Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας κάμπτουν. Τόσο η μεταλλουργεία όσο και η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Έχουμε αρκετή υπομονή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ο οποίος και θα δικαιωθεί».