Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την θρασύτατη επίθεση Χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, κατά του Α' Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος, προκειμένου να εμποδίσουν προσφυγόπουλα που διαμένουν στο στρατόπεδο του Σχιστού να φοιτήσουν στο σχολείο.

Η ναζιστική οργάνωση, ενθαρρυμένη από την ατιμωρησία της, το πολιτικό «ξέπλυμα» που της παρείχε η κοινή παρουσία της με κυβερνητικά στελέχη στο Καστελόριζο, καθώς και οι άστοχες (;) δηλώσεις υπουργών, «γιορτάζει» με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν από μέλη της. Ξαναδείχνει το απάνθρωπο εγκληματικό της πρόσωπο στις ίδιες γειτονιές όπου, επί σειρά ετών, τα τάγματα εφόδου της πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών και μελών αριστερών οργανώσεων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα τραγουδοποιού Παύλου Φύσσα και την άγρια επίθεση εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Την ίδια ώρα, επιχειρεί να επανακάμψει στο πολιτικό προσκήνιο, εκμεταλλευόμενη την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και το δράμα των προσφύγων, υποκινώντας εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους και επαναλαμβάνοντας επιθέσεις εναντίον προσφύγων και αλληλέγγυων, συχνά με την ανοχή της αστυνομίας.

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής!

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την ισότιμη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία και τη δημιουργία αξιοπρεπών δομών φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων για όλους τους πρόσφυγες, με πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, φυλακές και απελάσεις.



Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι! Να τους σταματήσουμε!