Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη και δολοφονική.

Η Ελλάδα βυθίζεται σε μια πρωτοφανή υγειονομική και κοινωνική κρίση με ταξικούς όρους και πολλούς νεκρούς λόγω μαγειρεμένων και πλαστών στοιχείων επικοινωνιακής και εικονικής διαχείρισης της πανδημίας.

Την περασμένη άνοιξη και στη φιλόξενη γωνιά του rproject επιχειρηματολογούσαμε και υποστηρίζαμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ ολοφάνερα είχαν επιλέξει να υποκαταγράψουν την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα προκειμένου να εμφανίσουν έτσι μια πλαστή και εικονική πραγματικότητα «επιτυχίας» στον «πόλεμο» με τον ιό.

Τονίζαμε τότε ότι αυτή η κατάσταση και αυτή η κεντρική κυβερνητική επιλογή θα εξελίσσονταν στον μέγιστο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία και τα γαλάζια αυτά ψέματα θα είχαν κοντά ποδάρια μόλις θα αυξάνονταν εκθετικά οι αριθμοί σε διασωληνωμένους και νεκρούς που τάχα θα είχαν μια «ανεξήγητη» και σίγουρα ελάχιστα ιχνηλατήσιμη προέλευση, θέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο και το υποστελεχωμένο και μισοδιαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε θέση τρύπιας και αναποτελεσματικής άμυνας και σε κατάσταση διαρκούς κόκκινου συναγερμού.

Τα κυριακάτικα δημοσιεύματα στον κατά τα άλλα φιλοκυβερνητικό Τύπο άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και τα στόματα πολλών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη αυτή τη στιγμή θέση της Ευρώπης και του κόσμου αναλογικά με τον πληθυσμό και τα κρούσματα ειδικά στο κρίσιμο και τραγικό θέμα των νεκρών από τον κορωνοϊό, επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο σύνολο της και όχι απλώς ένας εποπτευόμενος οργανισμός και ένα υπουργείο δεν έκαναν σωστά και άρτια τη δουλειά τους.

Τα διπλά βιβλία στον ΕΟΔΥ είναι διπλά βιβλία του Μητσοτάκη, όχι του Αρκουμανέα ή του Κικίλια. Τα Greek Statistics του κορωνοϊού είναι Greek Statistics δηλαδή για την ακρίβεια Koulis Statistics από την πρώτη στιγμή στις 26 του Φλεβάρη, όταν και τα τεστ τιμολογήθηκαν στον ελλαδικό ιδιωτικό τομέα υγείας ακόμη και στα 300-320 ευρώ όταν η Δυτική Ευρώπη τα είχε πλαφονάρει στα 60 και αργότερα, στα 40, τα 20 και τα 11 ευρώ που κατά κανόνα εισπράττονται από τις επιχειρήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ειδικά κρατικά ταμεία που έχουν ιδρυθεί στη συγκυρία και επί τούτου, ώστε τα τεστ να γίνονται και δωρεάν για την πλατιά μάζα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων – μιλάμε πάντα και κυρίως για τα μοριακά τεστ.

Σήμερα ορισμένοι πέφτουν από τα σύννεφα για τις κυβερνητικές και νεοδημοκρατικές αθλιότητες και τα μαγειρεμένα στοιχεία. Εμείς δεν πέσαμε. Αλλά και δεν διεκδικούμε τον άχαρο στις δραματικές στιγμές που ζούμε ρόλο της Κασσάνδρας ή του Αμφιάραου, που προφήτευαν την αλήθεια και χλευάζονταν από τους ήρωες και τους λαούς των ελληνικών μύθων και τραγωδιών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη και δολοφονική. Τέλος.

Όσοι επιστήμονες, όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες, όσοι λειτουργοί της υγείας συνεχίζουν να συνεργάζονται με την κυβέρνηση της ΝΔ και με το Μέγαρο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συνεργοί σε ένα διαρκές έγκλημα. Όσοι εκδότες, ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφοι συνεχίζουν να ράβουν τα ρούχα του ολόγυμνου βασιλιά Μωυσή είναι συναυτουργοί στο ίδιο έγκλημα. Καθαρές κουβέντες, μην τα πολυλογούμε.

Τα τεστ, πρώτα τα μοριακά και κατόπιν τα rapid τεστ ήταν και είναι το πλέον αξιόπιστο και ικανό όπλο για να λειτουργήσουν στον σωστό χρόνο και τόπο τα αντανακλαστικά της σοβαρής και όχι ενσωματωμένης επιστήμης, της πρωτοβάθμιας φροντίδας και της πρόληψης. Ήταν και είναι το καλύτερο μπαστούνι για να μη βαδίζουμε τυφλοί μέσα στο σκοτάδι της πανδημίας.

Οφείλουμε να θυμίσουμε τούτο – ότι ούτως ή άλλως κάθε ημερήσια καταγραφή και ανακοίνωση σε κρούσματα, ασθενείς και νεκρούς αφορά την εξέλιξη της πανδημίας δέκα μέρες, δύο εβδομάδες πίσω, αυτή είναι χονδρικά η περίοδος ωρίμανσης του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό και της αντίστοιχης μετάδοσης του από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αν και ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη νόθευαν τα στοιχεία για μία επιπλέον εβδομάδα, τότε η Ελλάδα έχει χάσει περίοδο σχεδόν ενός μήνα από τη στιγμή που έπρεπε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και να παρθούν τα επιπλέον κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για την καταπολέμηση της ραγδαίας εξάπλωσης – γιατί αυτός παραμένει ο αντικειμενικός στόχος, η επιβράδυνση και η εξομάλυνση στην εξάπλωση και τους ασθενείς.

Ο στόχος αυτός έχει χαθεί προ πολλού και από τη στιγμή που τα στοιχεία που συλλέγονταν ή δεν συλλέγονταν ήταν πλαστά, εικονικά, αποσπασματικά, αναντίστοιχα της πραγματικότητας. Με ψεύτικα και κάλπικα στοιχεία δεν μπορείς να πάρεις σωστές και αληθινές αποφάσεις. Και αυτό είναι ένα διαρκές έγκλημα που στοιχίζει ζωές. Και έμμεσα το είχε παραδεχθεί και ο φελλός που υποδύεται τον πρωθυπουργό όταν έλεγε ανακοινώνοντας το δεύτερο λοκντάουν ότι «για λόγους τους οποίους δεν είμαστε σίγουροι ότι κατανοούμε και απόλυτα, υπήρξε μια εκθετική αύξηση της διασποράς του ιού». Χθες δόθηκε η καλύτερη εξήγηση του γιατί υπήρξε η εκθετική αύξηση της διασποράς που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατανοούσε απόλυτα, αλλά κατά τα άλλα συνεχίζει να διατηρεί την καρέκλα της εξουσίας του, αν και έχει ομολογήσει την ανεπάρκεια του στα δύσκολα και τα ακανθώδη.

Η έλλειψη κατανόησης του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της επιτροπής «ειδικών» βασιζόταν στην έλλειψη σοβαρών και αξιόπιστων στοιχείων. Από αυτή την πολιτική και υπηρεσιακή τακτική, χάθηκαν πολύτιμος χρόνος και κυρίως πολλές πολύτιμες και αναντικατάστατες για τους οικείους τους ζωές.

Ένας εισαγγελέας και μια θεσμική «αντιμετώπιση» της κυβερνητικής δολοφονικής στρατηγικής δεν αρκούν. Πρέπει να ξεσηκωθεί η κοινωνία και να καταδικαστούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση δολοφόνων που έχει θυσιάσει εκατόμβες ασθενών του κορωνοϊού μπροστά στον βωμό, στο ιερό και χρυσό μοσχάρι που παριστάνει τον πρωθυπουργό.

Τόσο απλά και σταράτα.

Και της πρέπει η ανάλογη τιμωρία μαζί και από κοινού με τους συναυτουργούς και συνεργούς στο έγκλημα - «επιστήμονες», υπηρεσιακούς παράγοντες, λειτουργούς της υγείας, εκδότες, καναλάρχες, κλινικάρχες και opinion makers. Κανένας δεν μπορεί να βγάλει αυτή τη στιγμή την ουρά του απέξω και να καμώνεται τον ανήξερο, τον ανίδεο και τον αθώο. Μόνο όσοι είχαν προειδοποιήσει και επιχειρηματολογήσει για το κακό που ερχόταν ως άλλοι Αμφιάραοι και άλλες Κασσάνδρες έχουν αυτό το δικαίωμα. Και η πολύπαθη ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται ξανά με όρους ταξικής λεηλασίας των δικαιωμάτων της με πρώτο απειλούμενο το πλέον ύψιστο – εκείνο της ίδιας της ζωής και της ύπαρξης.

Σκίτσο Μιχ. Κουντούρης («Εφ.Συν.» 19.11.2020)

Ετικέτες