Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υγείας Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

Ξαφνικός θάνατος για τον ΕΟΠΠΥ- Κλείσιμο Ψυχιατρικών νοσοκομείων- Αιματηρές περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία- Χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις..
 
Πανυγειονομική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στις 12μμ έξω από το Υπ. Υγείας
 
Tην ώρα που χιλιάδες πολίτες χάνουν καθημερινά το δικαίωμα τους στη δωρεάν ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα τους στις υπηρεσίες υγείας, το δικαίωμα τους στο φάρμακο, o υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης, πιστός στις μνημονιακές του δεσμεύσεις, συνεχίζει με αδιαλλαξία την εφαρμογή των εγκληματικών σχεδιασμών για τη συρρίκνωση και τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του δημόσιου συστήματος υγείας συνολικά με μόνο στόχο την εκχώρησή του στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
Την ώρα που τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πλέον τραγικά καθημερινά  προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού και από τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, σίτιση κ.α., ο Α. Γεωργιάδης  μειώνει δραματικά την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού, επιβάλλει το νέο χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή στο Νοσοκομείο  και μεθοδεύει το κλείσιμο νοσοκομείων με την κατάργηση των Ψυχιατρικών νοσοκομείων, με την κατάργηση κλινών και οργανικών θέσεων και τις οριζόντιες καταργήσεις ειδικοτήτων όπως αυτή των οδηγών .
Την ώρα που πάνω από 3εκατ άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι ο Α. Γεωργιάδης δεν διστάζει να  εξαγγείλει την  πλήρη υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ με στόχο αρχικά το κλείσιμο 200 περίπου από τα 550 πολυϊατρεία του και στη συνέχεια την αλλαγή λειτουργίας του.
Αφού  τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  οδήγησαν τον ΕΟΠΠΥ  σε κατάρρευση (υποχρηματοδότηση, χρηματιστήριο, τοξικά ομόλογα, τράπεζες, «φέσια» των μεγαλοκαρχαριών των ιδιωτικών κέντρων, η διακοπή λειτουργίας των εργαστηρίων του λόγω ελλείψεων αντιδραστηρίων, οι απολύσεις συμβασιούχων και εργαζομένων με προγράμματα stage που απογύμνωσαν από προσωπικό τις διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ.), τώρα με τις απολύσεις χιλιάδων γιατρών και την ένταξη χιλιάδων υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα, όσα πολυϊατρεία του ΙΚΑ συνεχίσουν να υπάρχουν, στην ουσία θα λειτουργούν μόνο για παροχή συντάξεων, που ούτως ή άλλως, βάσει μνημονίου, θα γίνει βοήθημα που δεν θα ξεπερνάει τα 360 ευρώ…
Για τη σωτηρία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ αυτή τη στιγμή παλεύουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ με απεργία διαρκείας που ξεκίνησε στις 25 Νοέμβρη και, σύμφωνα με τις αποφάσεις των σωματείων τους, συνεχίζεται έως τις 13 Δεκέμβρη. Σε πολλές περιοχές οι απεργοί έχουν διαπιστώσει την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του λαού μας με κινητοποιήσεις μπροστά στα κτίρια του ιδρύματος για την περιφρούρηση της απεργίας τους. Πραγματοποίησαν μια μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 26/11, ενώ συμμετείχαν μαζικά, μαζί με τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία της περιφέρειας και των ψυχιατρικών νοσοκομείων, στην κινητοποίηση που έγινε στις 29/11 και πάλι στο υπουργείο Υγείας.
Ο ακροδεξιός υπουργός πιέζεται από το απεργιακό μέτωπο και έχει πέσει στο κενό  η προσπάθειά του να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στον ΕΟΠΥΥ μαζί με την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών   και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, τους τρομάζουν και τους χαλούν τα σχέδια. Μόνο αν τους  σταματήσουμε υπάρχει ελπίδα. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για την κοινωνία.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και δεσμεύεται στο κυβερνητικό του πρόγραμμα για την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγείας. Για την γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ και τις προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Για την  δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ΠΦΥ, με κέντρα υγείας 24ωρης λειτουργίας, με ομάδα υγείας, λειτουργίες πρόληψης και αποκατάστασης. Για την  αναβάθμιση  στις υπάρχουσες δομές, την  αξιοποίηση  του υπάρχοντος  προσωπικού, την πρόσληψη με νέους γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης  και την εξασφάλιση μεταβατικού σταδίου για τους ήδη υπηρετούντες για να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν, χωρίς απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Νομαρχιακή Επιτροπή Υγείας Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες