Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση ομάδας κρούσης της Χ.Α, με την παρουσία βουλευτών της, στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, όπου διαδήλωσαν με θράσος την απαίτηση τους να ελέγχουν το «φρόνημα» εκδηλώσεων σε αίθουσες συνδικαλιστικών οργανώσεων και ακόμη χειρότερα του σωματείου των δημοσιογράφων, όπου η ελευθερία της έκφρασης θεωρείται (και θα πρέπει να θεωρείται) απαραβίαστη αρχή.

Οι νεοναζί της Χ.Α δεν δίστασαν να προπηλακίσουν τους συγκεντρωμένους αλλά και παραβρισκόμενους δημοσιογράφους και συνδικαλιστές του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Αυτή η αποθράσυνση της ΧΑ είναι αποτέλεσμα του «χαϊδέματος» των νεοναζί από το κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ημέρες, με κορυφαία παραδείγματα το «θέατρο» στο Καστελλόριζο και στη Ρω, αλλά και τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου.

Η ΛΑΕ δηλώνει ότι το σύνολο των αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων και των συνδικαλιστών/στριών που αυθεντικά αναφέρονται στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, οφείλουν να επαγρυπνούν και να εργάζονται για να φράξουν το δρόμο στις νεοναζιστικές επιθέσεις, προστατεύοντας τις βασικές συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, όπως και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Η εγκληματική ΧΑ πρέπει να λογοδοτήσει για εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις και εγκλήματα, ενώ ασφαλώς δεν πρέπει να της επιτραπεί να αρχίσει να οργανώνει ξανά τη δράση τύπου «ταγμάτων εφόδου».