Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται ανησυχητικά οι εκδικητικές καταδίκες πολιτών που αντιστάθηκαν στα μνημόνια: τελευταίο κρούσμα, η πρόσφατη καταδίκη σε 3ετή φυλάκιση του 28χρονου σήμερα Γιώργου Μ., μέλους της κίνησης ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ο οποίος στις 15 Δεκεμβρίου 2010, συμμετέχοντας στις μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του πρώτου μνημονίου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που έπεσαν με τις μοτοσυκλέτες τους πάνω στους διαδηλωτές. Στη συνέχεια, κατά την συνήθη πρακτική της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης κάθε φορά που βιαιοπραγούσε σε βάρος πολιτών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των κατηγοριών κατέπεσε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή τριετούς φυλάκισης χωρίς αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά, και χωρίς καμία αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου ή του λευκού του ποινικού μητρώου.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Γιώργο Μ. και καταγγέλλει την εκδικητική μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πολίτες που πάλεψαν κατά των μνημονίων. Η καταστολή και οι καταδίκες πολιτών που αγωνίστηκαν και εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια δεν είναι ποινικό, αλλά πολιτικό ζήτημα. Συνδέεται άρρηκτα με την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια απαξίωσης των μεγάλων αντιμνημονιακών αγώνων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκηρύξει, καθώς οι αγώνες αυτοί παραμένουν και σήμερα η μοναδική απάντηση της κοινωνίας στην αυξανόμενη εξαθλίωσή της.