Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις νέες επιθέσεις φασιστών εναντίον αντιφασιστικών συλλογικοτήτων στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι, από την οποία μάλιστα τραυματίστηκε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και την επίθεση με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο μέλους της ΛΑ.Ε. και της ΚΑΡ, στον Κορυδαλλό. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν τρεις μόλις μέρες μετά από την επίθεση στην Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων και σε μικρό χρονικό διάστημα από τον εμπρησμό κατάληψης στην Θεσσαλονίκη και την επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», από την οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά μία συνήγορος της οικογένειας Φύσσα.

Η αποθράσυνση των φασιστοειδών δεν είναι τυχαία. Οφείλεται αφενός στο περιρρέον κλίμα εθνικιστικής πατριδοκαπηλείας που καλλιεργούν η δεξιά και η ακροδεξιά, και αφετέρου στην κρατική ανοχή και ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι δράστες φασιστικών επιθέσεων, για τις οποίες έχει άμεση ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οφείλεται επίσης στον θεσμικό ρατσισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, η οποία, δια στόματος του νέου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, επανέλαβε  πριν δύο μέρες, στο στρατόπεδο της Μόριας, την προσήλωση της κυβέρνησης στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, στις απελάσεις και στις ρατσιστικές «επαναπροωθήσεις» προσφύγων.

Η ΛΑ.Ε. καλεί σε συστράτευση σε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στην ανοχή των  «ταγμάτων εφόδου» του φασισμού και στις πολιτικές που ενθαρρύνουν τη δράση τους.